6 tineri curajoși din Ucraina vin în fața publicului pregătiți să vorbească despre provocări și speranță, despre experiența lor într-o țară care le-a devenit refugiu.

0

Fundația Romanian Angel Appeal organizează pe 6 decembrie în incinta teatrului Apollo111 din București un eveniment prin care își propune să reunească tinerii din comunitatea ucraineană și membrii societății civile, care în ultimele luni și-au dedicat mare parte din activitatea susținerii refugiaților din Ucraina.

Într-o seară dedicată suportului oferit persoanelor afectate de război, speranța și puterea de a merge mai departe vor fi tonalitățile prin care Fundația RAA își propune să încheie un an marcat de război.

Evenimentul are deschiderea începând cu ora 15:00, prima parte fiind gândită ca un schimb de experiență între organizațiile non-profit, urmând ca în a doua parte 6 tineri ucraineni să urce pe scenă pentru a povesti experiența lor personală și impactul răzmutării asupra modului în care privesc și se raportează la lume și la viitor.

31 mai a fost ziua în care lucrurile au prins viață, ziua în care am deschis porțile centrului dedicat tinerilor afectaţi de războiul din Ucraina. Ne-am dorit să creăm un spațiu sigur, plin de culoare, energie și voie bună și credem noi că am reușit. Am desfășurat până în acest moment ateliere de dezvoltare personală și psiho-emoțională, educație pentru sănătate, ateliere de film și fotografie documentară, activități recreaționale, ateliere de arte plastice și vizuale, excursii, tabere, cursuri de limbă română și engleză și multe alte activități.

Iar pe 6 decembrie vă invităm să-i cunoașteți pe Nazar, Olesia, Oleg, Anna și Dasha, așa cum i-am cunoscut și noi la Hub, autentici, curajoși și plini de speranță. Tineri care au reușit să depășească momente dificile și au ales să semene gânduri și planuri pentru viitor. ” mărturisește Andreea Negoi, coordonatorul centrului de tineret.

Principalii susținători ai acestui eveniment sunt UNICEF România și NRC – Norwegian Refugees Council, două organizații internaționale non-profit care finanțează, de asemenea, numeroase inițiative și proiecte dedicate suportului educațional, social, medical și de integrare al refugiaților. Printre proiecte se numără și Ukrainian Youth Hub, centrul de tineret dedicat tinerilor afectați de război.

Youth at the microphone” (tr.tinerii la microfon) își așteaptă invitații marți, 6 decembrie, la teatrul Apollo111, cu surprize, emoție și momente unice. Fundația are încredere că împreună vom reuși să aducem și în 2023 speranța în viețile celor care au nevoie de ea.

Vă invităm să ne urmăriți pe rețelele de socializare ale Fundației (pagina de Facebook și Instagram) sau pe pagina de instagram a Youth Hub-ului, @ua_youthhub pentru mai multe detalii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.