Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Roşiei Montane la Iaşi

1

Asociația Mai Bine organizează Ziua Roșiei Montane la Iași, cu sprijinul Asociației Alburnus Maior, al Asociației București și al organizației ReGeneration.

Evenimentul reprezintă aniversarea a 1882 de ani de existenţă a Roşiei Montane, cea mai veche localitate minieră din România, aceasta fiind atestată documentar pe 6 februarie 131.

Totodată, Ziua Roşiei Montane este un prilej de a sublinia importanţa conservării şi punerii în valoare a patrimoniului natural şi cultural de la Roşia Montană şi de a face cunoscute riscurile la care este supusă întreaga zonă de către proiectul minier propus de compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).

Afis_ZRM2013_IASI 5_web

Anul acesta marcăm la Iași acest eveniment prin mai multe activități. Miercuri, 6 februarie, vă invităm să luați parte la un marș de solidaritate pentru locuitorii din Roșia Montană începând cu ora 17.30. Traseul marșului este: Parcul Copou (punct de plecare) – Casa de Cultură a Studenților – Bld. Indpendenței – Str. Elena Doamnă – Bld. Anastasie Panu – Str. Ștefan cel Mare – Piața Unirii (destinație finală).

La ora 19.30, la Teatru Fix, va fi proiectat filmul documentar Roșia Montană, Un loc la marginea prăpastiei (Fabian Daub, Germania, 2012). Filmul este subtitrat în română și în engleză, iar intrarea este liberă. La finalul producției cinematografice, de la ora 21.00, va avea loc o sesiune de discuții ce va avea ca temă principală patrimoniul natural și cultural de la Roșia Montană.

Pentru a vă face o idee și mai bună cu ceea ce reprezintă această localitate și de ce este important să luptăm împotriva distrugerii acesteia, vă invităm să vizitați începând cu data de 11 februarie expoziția fotografică ”Patrimoniul din Roșia Montană în imagini”, care va fi prezentată în cadrul Institutului Francez Iași. Vernisajul va avea loc pe data de 11 februarie, ora 18.00, iar imaginile vor fi disponibile publicului până pe data de 9 martie.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Un comentariu

  1. avatar

    Rosia Montana are o istorie de aproape 2000 de ani in minerit, iar oamenii de acolo asta vor sa faca si in continuare, au si votat pentru acest lucru! mineritul nu inseamna distrugerea localitatii, ci renasterea sa!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.