Ziua Internaţională a Muzeelor la Galati

0

 

Ziua Muzeelor 2013

      Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi sărbătoreşte, alături de muzeele din lumea întreagă, la 18 mai 2013, Ziua Internaţională a Muzeelor, eveniment  inaugurat de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) în anul 1977. Astfel, în acestă zi specială, intrarea în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi gratuită pentru toate categoriile de vârstă, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Vizitatorii vor avea acces gratuit în cadrul următoarelor expoziţii: „Viaţa în pădure”, „Gândacii-uriaşii insectelor”, „Minerale şi cristale” precum şi expoziţia permanentă Acvariu. Deasemenea, publicul va putea urca pe Terasa de Observaţii Astronomice, unde vor avea loc observaţii astronomice de zi sau se vor putea delecta la un spectacol de Planetariu. Grădina Botanică îi aşteaptă pe toţi iubitorii de natură să se relaxeze într-un cadru plăcut şi liniştit.

Tema Zilei Internaţionale a Muzeelor ​​pentru anul ​​2013 este „Muzeele (memorie şi creativitate) = schimbare socială”. Una din funcţiile importante ale unui muzeu este aceea de a crea o legătură cu trecut şi de a se asigura că patrimoniul său ajunge la noile generaţii.

Muzeele au un potenţial unic în a aborda diferitele medii sociale şi în a se constitui într-un loc predilect pentru înţelegerea lor aprofundată într-o manieră interdisciplinară, ca şi în ceea ce priveşte sensibilizarea unor vaste mulţimi de oameni, din întreaga lume. ICOM susţine, în continuare, iniţiativele internaţionale, programele de parteneriat şi activităţile multilaterale, care se desfăşoară în toate muzeele care fac parte din Consiliu.

       Programul de vizitare a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi pentru Ziua Internaţională a Muzeelor din data de 18 mai 2013 este în intervalul 10.00 – 18.00. Gratuitatea se aplică doar pentru expoziţiile proprii ale muzeului.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează