Ziua Internaţională a Comerţului Echitabil sărbătorită la Iași, 12 mai 2012

0

Asociaţia Mai Bine organizează cea de-a patra ediție a Zilei Internaţionale a Comerţului Echitabil pe data de 12 mai 2012, în parteneriat cu Institutul Francez din Iași şi Universitatea de Arte George Enescu.   

Conceptul fair trade (comerţ echitabil) desemnează o mișcare socială și economică ce apără drepturile producătorilor și dorește să echilibreze sumele ce le revin acestora din vânzarea produselor, în comparație cu profiturile realizate de distribuitori.

Asociația Mai Bine susține acest concept, dedicându-i două evenimente pe data de 12 mai 2012: o expoziţie pe tema comerţului echitabil şi o seară de film.

Vernisajul expoziţiei va avea loc la Institutul Francez din Iaşi, sâmbătă, începând cu ora 17.00. Vom participa la derularea unui proiect complex, câştigător al concursului organizat în perioada 4-25 aprilie 2012 de Asociaţia Mai Bine în parteneriat cu Institutul Francez din Iaşi şi Universitatea de Artă “George Enescu”.

Seara va continua cu proiecţia filmului “Solutions locales pour un desordre global”, de la ora 18.30. Filmul, regizat de către Coline Serreau, propune alternative sănătoase şi prietenoase cu mediul la modul de producţie industrial şi susținerea consumului echitabil, solidar, local și cu respect față de oameni și față de natură.

La inițiativa The World Fair Trade Organization, în fiecare an, în a doua sâmbătă din luna mai, se sărbătorește Ziua Internațională Fair Trade. Asociaţia Mai Bine aduce în atenţia publicului acest concept prin evenimente diverse – seri de film documentar, târguri de meşteşugari, workshop-uri de cultură civică contemporană, concerte, seri culinare ş.a. Obiectivul general al acestui eveniment este punerea în discuție a unei probleme de importanță majoră în societatea globală contemporană, care implică atât producătorii cât şi distribuitorii produselor, dar mai ales consumatorii: mişcarea fair trade.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează