Ziua Internaţională a Comerţului Echitabil sărbătorită la Iași, 12 mai 2012

0

Asociaţia Mai Bine organizează cea de-a patra ediție a Zilei Internaţionale a Comerţului Echitabil pe data de 12 mai 2012, în parteneriat cu Institutul Francez din Iași şi Universitatea de Arte George Enescu.   

Conceptul fair trade (comerţ echitabil) desemnează o mișcare socială și economică ce apără drepturile producătorilor și dorește să echilibreze sumele ce le revin acestora din vânzarea produselor, în comparație cu profiturile realizate de distribuitori.

Asociația Mai Bine susține acest concept, dedicându-i două evenimente pe data de 12 mai 2012: o expoziţie pe tema comerţului echitabil şi o seară de film.

Vernisajul expoziţiei va avea loc la Institutul Francez din Iaşi, sâmbătă, începând cu ora 17.00. Vom participa la derularea unui proiect complex, câştigător al concursului organizat în perioada 4-25 aprilie 2012 de Asociaţia Mai Bine în parteneriat cu Institutul Francez din Iaşi şi Universitatea de Artă “George Enescu”.

Seara va continua cu proiecţia filmului “Solutions locales pour un desordre global”, de la ora 18.30. Filmul, regizat de către Coline Serreau, propune alternative sănătoase şi prietenoase cu mediul la modul de producţie industrial şi susținerea consumului echitabil, solidar, local și cu respect față de oameni și față de natură.

La inițiativa The World Fair Trade Organization, în fiecare an, în a doua sâmbătă din luna mai, se sărbătorește Ziua Internațională Fair Trade. Asociaţia Mai Bine aduce în atenţia publicului acest concept prin evenimente diverse – seri de film documentar, târguri de meşteşugari, workshop-uri de cultură civică contemporană, concerte, seri culinare ş.a. Obiectivul general al acestui eveniment este punerea în discuție a unei probleme de importanță majoră în societatea globală contemporană, care implică atât producătorii cât şi distribuitorii produselor, dar mai ales consumatorii: mişcarea fair trade.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.