Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Copiilor Nostrii, punte durabila intre oameni

0

 

Intr-o calda zi de sambata, 8 iunie 2013, Fundatia Inima de Copil si-a serbat copiii in cea de-a XI-a editie a unui spectacol ce i-a avut ca artisti chiar pe copiii din programele noastre.

 _DSC1845

Spectacolul a fost pregatit zile intregi prin repetarea pieselor de teatru, a cantecelor si dansurilor, prin crearea decorurilor celor mai potrivite, prin gasirea cadourilor celor mai  nimerite varstei sau abilitatilor copiilor. Poti fi minivedeta chiar daca viata nu ti-a fost un sir de intamplari fericite, incarcata de zambete si incurajari, de daruri si oportunitati, chiar daca propriul mers ti-a fost inlocuit de miscarea rotitelor unui carucior, chiar daca lucrurile din viata par de neinteles, de neacceptat.

In straie colorate in culorile fundatiei, alb-rosu-negru, copiii curgeau dimineata in palcuri din masinile care i-au transportat, cu nerabdarea specifica varstei si cu emotia specifica momentului. Fiecare si-a ocupat locul in sala, cu ochii spre scena gatita si ea ca de sarbatoare, atenti sa nu le scape momentul in care vor avea ocazia sa arate tuturor cat de mult le place sa apara pe scena.

Serbarea a fost deschisa prin aparitia prezentatorilor care cu aplomb dar si ezitare, cu joc de scena dar si emotie, au introdus spectatorii pe nesmitite in povestea unei Inimi de Copil. Scurta prezentare a organizatiei si a personalului de catre Directorul Executiv al fundatiei, Anna Burtea, a readus in memoria tuturor rezultatele obtinute in ultimul an si satisfactiile traite in urma acestora. Peste 350 de copii au putut fi ajutati in anul care a trecut prin programele noastre.

Pe rand au pasit pe scena, in pasi de poveste, emotionandu-ne si inveselindu-ne in aceeasi masura Scufita Rosie si personajele indragitei povesti, actori fiind copiii cu dizabilitati si personalul de la Centrul de zi Liesti. Atmosfera a fost continuata de cei din Cudalbi care au ales sa puna in scena Povestea unui ciobanas. Prin muzica si dans ne-au antrenant si ne-au retinut atentia corul de copii al Scolii nr. 16 Galati, ca mai apoi sa ne invite la dans cei din Scoala Gheorghe Patrascu nr. 2 Tecuci – micuti care costumati in straie  populare sau specifice zonei aproapeau au ridicat sala in picioare cu melodiile pline de ritm si antren. Pentru cateva momente, atmosfera a devenit serioasa si educativa, moralizatoare si deosebita prin jocul actoricesc al copiilor de la Centrul de zi Teodora, din Galati care au ales sa interpreteza sceneta ”Povestea Marelui Turn”. Serbarea a fost intregita si de cantecele interpretate de voluntari ai Clubului Impact din cadrul Liceului Mihail Kogalniceanu, dar si de copiii centrului educativ ”Moara de lumina”, din Filesti, care in ciuda faptului ca nu au fost acompaniati de linia melodica, si-au sustinut cantecele cu mult curaj, cu incredere si entuziasm. Momentele artistice au fost incheiate de copiii Centrului Pechea care si-au interpretat cantecele cu zambet, cu bucurie si aplomb si la final au intregit atmosfera de sarbatoare prin spargerea unor baloane umplute cu confetti.

In spectacolul nostru nu i-am uitat nici pe cei ale caror fapte si ganduri, sprijin si simtire, ne ajuta in incercarea noastra de a crea o lume mai buna pentru copii, de a le sprijini visele tinerilor si famililor care au nevoie de sprijin. Acestora am dorit sa le aratam cat le suntem de recunoscatori prin acordarea de diplome sponsorilor si colaboratorilor, voluntarilor, dar si copiilor si parintilor care s-au remarcat prin implicare, daruire, constanta si crestere

Pentru toti cei 110 copii premiati, pentru toti cei prezenti pe scena sau in sala, pentru toti cei implicati, a fost o zi a bucuriei. A valorizarii. A sentimentului de apartenenta la o comunitate care te intelege, te sustine, te incurajeaza. Am creat punti intre oameni, am emotionat, am creat sentimentul de apartenenta dar si imperativul implicarii pentru toti cei ce o pot face.

Le multumim inca o data tuturor celor ce au putut participa si ne exprimam profundul regret ca astfel de momente inca nu incap pe agenda celor ce ne reprezinta ca si autoritati locale. Dar fiecare an reprezinta o noua sansa….

Dr. Anna Cristina Burtea

Director Executiv

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.