Zimbrii vor fi lăsaţi în libertate în Parcul Natural Vânători Neamţ!

0

22 martie e o zi care va rămane în istorie, pentru că este ziua când vor fi lăsaţi în libertate zimbrii crescuţi şi îngrijiţi în Parcul Natural Vânători Neamţ!

Evenimentul legat de prima punere în libertate a unui grup de 5 zimbri este realizat în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea statutului de conservare a speciei zimbru în Parcul Natural Vânători Neamţ”, proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013, Axa prioritară 4.

Sursa: ariiprotejate.eu

Tematica proiectului este centrată pe crearea, în premieră naţională, a unui nucleu de zimbri în libertate în România. Reintroducerea zimbrului în libertate, a fost unul din obiectivele importante ale planului de management al Parcului Natural Vânători Neamț încă, de la înfiinţarea acestuia, în cadrul proiectului „Managementul Conservării Biodiversităţii” (1999-2006), primii paşi consistenţi privind reintroducerea zimbrului s-au făcut începând cu anul 2003.

Până în luna martie 2012, Administraţia Parcului se mândreşte cu o serie de realizări notabile : – înfiinţarea primei ferme de carantină autorizată în România pentru specia zimbru; – primul sistem de tratamente veterinare pentru efectivul de zimbri sub îndrumarea personalului de specialitate; – primele tranchilizări la zimbrii; – primele analize hematologice, biochimice, genetice, biometrice, parazitologice; – reînscrierea efectivului de zimbri din România în Cartea de Pedigree a Zimbrilor, evidenţă ţinută de către Parcul Naţional Bialowieza – Polonia; – primele importuri de zimbri in Romania, din ţările vest-europene, după o pauză de peste 20 de ani; – selecţia animalelor incluse în programul de reintroducere pe baze ştiinţifice, sub directa supraveghere a Coordonatorului Grupului de Experţi IUCN pentru specia zimbru; – inaugurarea, în anul 2006, a unui „Centru de Management a Zimbrului” complet funcţional (ţarcuri de aclimatizare si preeliberare, laborator veterinar, echipament de monitorizare prin sistemul de radiotelemetrie etc.).

sursa foto: aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.