Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Workshop dedicat Zilei Internaţionale a Eticii în Media, Iași 21 septembrie 2012

0

Asociaţia pentru Jurnalism şi Online Media (AJO) organizează vineri, 21 septembrie 2012, la Iași, un workshop dedicat Zilei Internaţionale a Eticii în Media (International Media Ethics Day), eveniment organizat la nivel mondial de Centrul Internațional pentru Etică în Media (CIME).

Workshop-ul se adresează tuturor jurnaliștilor și studenților la jurnalism interesaţi de o dezbatere pe tema dilemelor etice pe care le pot întîmpina în meseria lor. Evenimentul oferă un prilej ca etica în jurnalism să fie evaluată şi discutată în cadrul unui atelier bazat pe studii de caz şi jocuri de rol.

Întîlnirea va avea loc în clădirea Centrului de Afaceri IDEO, sala Eugen PAVEL, etajul 1, între orele 18:30 şi 20:30. Jurnaliştii se pot înscrie la workshop trimiţînd un e-mail la adresa office@regionaljournalism.ro, pînă pe data de 19 septembrie 2012. Nu se percepe taxă de participare.

Workshopul din Iaşi va fi moderat de Liliana CIOBANU, jurnalist freelancer şi corespondent în România pentru CNN, The Economist şi France 24 English.

Pe plan global, Ziua Internațională a Eticii în Media este la a doua ediție. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată pe 23 septembrie 2011 și s-a bucurat de participarea a peste 300 de jurnaliști din 11 țări de pe patru continente. Discuţii şi dezbateri online au fost organizate, concominent, pe aceeași temă. Workshopuri similare vor fi organizate în aceeaşi zi în: Marea Britanie, Ungaria, Rusia, Vanuatu, Nepal, Myanmar, Afghanistan, Pakistan, Germania, Peru, Ghana şi Benin.

Centrul Internațional pentru Etică în Media îi încurajează pe jurnaliști să se implice activ în găsirea unui echilibru între etică și practică în profesia lor prin alegerile și deciziile făcute în fiecare zi. Prin workshopuri, traininguri și materiale informative, CIME a devenit o platformă internațională deschisă dialogului și colaborărilor pe teme privind dileme etice la nivel global. CIME consideră că jurnaliștii, împreună, au puterea să formuleze și să impună tacit un cod etic ca un status quo al meseriei lor.

În urma evenimentelor din ultima perioadă din ţara noastră, Asociaţia pentru Jurnalism şi Online Media a considerat oportună aducerea acestui workshop şi în România. Credem că organizarea unor dezbateri sistematice cu privire la problemele etice pe care le presupune profesia de jurnalist poate contribui la creşterea calităţii jurnalismului local.

Pentru a participa la workshop-ul dedicat Zilei Internaționale a Eticii în Media, trimiteți un e-mail și datele dvs. de contact la adresa office@regionaljournalism.ro, pînă pe data de 19 septembrie 2012.

Asociaţia pentru Jurnalism şi Online Media este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2011. Misiunea organizației este de a oferi pregătire profesională și de a dezvolta gîndirea critică a  jurnaliștilor și studenților interesați de jurnalismul online și de impactul pe care media digitale îl au atît asupra jurnalismului, cît și asupra societății în general.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.