Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Workshop de Regenerare Rurală Durabilă „REFRESH SOVEJA”

0
Între 30 iulie și 5 august 2012 a avut loc prima ediţie a Workshop-ului de Regenerare Rurală Durabilă REFRESH SOVEJA, organizat de CUBICSPHERE. Proiectul este o inițiativă NONPROFIT bazată pe VOLUNTARIAT ce are ca scop inițiereau unui proces de regenerare rurală în comuna Soveja din județul Vrancea.
Echipa acestei prime editii este formată din 4 tineri specialiști interesați de soarta localităților românești: Gruia BĂDESCU, Catinca DOBRESCU, Livia MOREGA și Alexandru MATEI în calitate de coordonator.La eveniment au participat 19 tineri(din toată ţara), studenţi şi profesionişti din domeniile urbanism, peisagistică, arhitectură,  sociologie, inginerie, ştiinţe politice şi geografiei.
Proiectul a fost inițiat sub semnul urgenței ca o nevoie de a stopa declinul econimic, social, cultural și demografic accelerat cu care se confruntă localitatea și care amenință cu degradarea și dispariția unui peisaj cultural complex de importanță regională și națională, în ciuda unui context spațial cu numeroase oportunități de dezvoltare durabilă.
Workshop-ul a urmărit inițierea unui proces de regenerare rurală, mediatizarea valorilor locale existente, iar pe de altă parte atragerea atenției specialiștilor, clasei politice, administrației și a publicului larg  asupra oportunităților și amenințărilor existente în zonă.
Avem plăcerea de a vă anunța că, o sinteză a activităților realizate în timpul primei ediții a”Workshopului de Regenerare Rurală Durabilă – REFRESH SOVEJA” a fost publicată pe situl proiectului. Sinteza cuprinde:

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.