Workshop de Regenerare Rurală Durabilă „REFRESH SOVEJA”

0
Între 30 iulie și 5 august 2012 a avut loc prima ediţie a Workshop-ului de Regenerare Rurală Durabilă REFRESH SOVEJA, organizat de CUBICSPHERE. Proiectul este o inițiativă NONPROFIT bazată pe VOLUNTARIAT ce are ca scop inițiereau unui proces de regenerare rurală în comuna Soveja din județul Vrancea.
Echipa acestei prime editii este formată din 4 tineri specialiști interesați de soarta localităților românești: Gruia BĂDESCU, Catinca DOBRESCU, Livia MOREGA și Alexandru MATEI în calitate de coordonator.La eveniment au participat 19 tineri(din toată ţara), studenţi şi profesionişti din domeniile urbanism, peisagistică, arhitectură,  sociologie, inginerie, ştiinţe politice şi geografiei.
Proiectul a fost inițiat sub semnul urgenței ca o nevoie de a stopa declinul econimic, social, cultural și demografic accelerat cu care se confruntă localitatea și care amenință cu degradarea și dispariția unui peisaj cultural complex de importanță regională și națională, în ciuda unui context spațial cu numeroase oportunități de dezvoltare durabilă.
Workshop-ul a urmărit inițierea unui proces de regenerare rurală, mediatizarea valorilor locale existente, iar pe de altă parte atragerea atenției specialiștilor, clasei politice, administrației și a publicului larg  asupra oportunităților și amenințărilor existente în zonă.
Avem plăcerea de a vă anunța că, o sinteză a activităților realizate în timpul primei ediții a”Workshopului de Regenerare Rurală Durabilă – REFRESH SOVEJA” a fost publicată pe situl proiectului. Sinteza cuprinde:

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează