Wella Professionals şi UNICEF: Atelierul de Formare din Piatra Neamț – un parteneriat public-privat în beneficiul adolescenţilor vulnerabili

0

Wella Professionals, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ și UNICEF România au inaugurat vineri, 12 septembrie 2014, Atelierul de Formare „Învăţ, știu, pot” din Piatra Neamț. Wella Professionals, una dintre cele mai importante mărci de produse profesionale pentru îngrijirea părului, colaborează împreună cu UNICEF, cea mai mare organizaţie din lume ce promovează drepturile copilului, pentru a oferi un viitor mai bun tinerilor vulnerabili prin formarea abilităţilor de viaţă, cursuri de coafură şi mentorat.

unicef_wella_Piatra_Neamt-4606

„Suntem mândri că putem fi parte din acest proiect minunat şi le putem oferi  tinerilor o perspectivă FRUMOASĂ în viaţă. A fi un bun coafor reprezintă o şansă reală de a fi integrat în societate şi a capăta încredere că iţi poţi lua viaţa în propriile mâini. Comunitatea coaforilor din România este o mare familie, Wella fiind un liant în această comunitate. Ne bucură deschiderea cu care a fost primită campania Wella Making Waves lansată în Septembrie 2013 la Focşani. Răspunsul de simpatie precum şi dorinţa multor hairstilişti de a fi parte din acest proiect ne arată că suntem pe drumul cel bun. Pregătim o echipa de mentori români – stilişti experimentaţi ce au capacitatea de a fi formatori – pentru a sprijini educaţia profesională a tinerilor de la cele două ateliere de formare deschise în România.’’ a declarat Cristina Rîcu, Marketing Manager Wella, Professional Brands Marketing&Distribution SRL.

La eveniment au fost prezenți: membrii din conducerea Consiliului Judeţean Neamţ, oficiali ai DGASPC Neamț, reprezentanți ai autorităților locale, precum și membrii ai echipelor UNICEF și Wella.

 

UNICEF consideră că formarea profesională reprezintă o componentă importantă a educaţiei incluzive şi de calitate care poate contribui la promovarea încadrării în muncă a tinerilor. Această iniţiativă reprezintă un exemplu excelent de parteneriat public-privat în beneficiul celor mai vulnerabili adolescenţi, ajutându-i să iasă din cercul vicios al sărăciei,” a afirmat Eduard Petrescu, Coordonator Programe UNICEF România. „Ne bucurăm că Wella susţine această iniţiativă nu doar cu bani: pune de asemenea la dispoziţie cunoştinţele şi mentoratul de care au nevoie adolescenţii vulnerabili pentru a deveni profesionişti şi a-şi construi o viață mai bună,” a adăugat Eduard Petrescu.

Partea de mentorat a acestui parteneriat inovator încheiat între Wella şi UNICEF implică profesionişti în coafură din întreaga lume care vin la atelierele de formare din România şi Brazilia pentru a împărtăşi tinerilor din cunoştinţele şi competenţele lor profesionale cu scopul de a-i ajuta să îşi construiască o carieră în acest domeniu.

„Evenimentul de astăzi reflectă preocuparea permanentă a instituţiei noastre de a susţine orice iniţiativă menită să faciliteze integrarea socio-profesională a tinerilor din sistemul de protecţie socială din judeţul Neamţ. Acest proiect este una din cele mai reuşite colaborări cu sectorul neguvernamental, respectiv cu UNICEF şi Wella, prin modul de abordare şi suport acordat tinerilor noştri, axat pe dezvoltarea abilităţilor şi aptitudinilor personale ale acestora”, a declarat Cristina Păvăluță, Director General DGASPC Neamț.

Potrivit datelor UE, în jur de 40% dintre copiii români trăiesc în sărăcie sau prezintă risc de sărăcie. Ca şi în multe alte state europene, găsirea unui loc de muncă reprezintă o problemă majoră pentru tineri. Aproximativ 22% dintre adolescenţii şi tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani sunt şomeri. România înregistrează o rată ridicată – aflată în continuă creştere – a tinerilor care nu sunt nici angajaţi, nici cuprinşi într-o formă de educaţie şi formare (16,8% în 2012). Iniţiativa „Making Waves” face parte din demersurile realizate de UNICEF în România pentru a creşte accesul la o educaţie de calitate, pentru a proteja copiii vulnerabili împotriva violenţei şi abuzului şi a promova un stil de viaţă sănătos, oferind în acelaşi timp o nouă şansă adolescenţilor vulnerabili. Finanţarea oferită de Wella susţine modelul UNICEF de servicii bazate pe comunitate în peste 30 de comunităţi, precum şi Atelierele de Formare de la Focşani și Piatra Neamț. Anual, aproximativ de 20 de adolescenţi vulnerabili provenind din sistemul public de protecţie a copilului sau din familii foarte sărace vor beneficia de acest tip de formare.

Despre Parteneriatul Wella – UNICEF

Parteneriatul WELLA-UNICEF MAKING WAVES a contribuit deja la formarea a 7.000 de tineri brazilieni, care au dobândit diverse deprinderi de viaţă, pentru a-i ajuta să îşi dezvolte capacitatea de învăţare, a-i pregăti pentru piaţa muncii, dar şi pentru a le da şansa să facă alegeri informate în legătură cu viitorul lor.

Pentru a afla mai multe despre programul WELLA-UNICEF MAKING WAVES, vizitaţi pagina: www.wella.com/wella-unicef or www.facebook.com/wellainternational. Informaţii suplimentare despre Iniţiativa UNICEF „Prima prioritate: niciun copil invizibil” sunt disponibile la adresa: http://www.unicef.ro/ce-facem/initiative/prima-prioritate-niciun-copil-invizibil/.

 

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.  UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre WELLA, Divizia Salon Professional a Procter & Gamble

Prin produsele şi serviciile sale de excepţie, programele de formare profesională ce sunt o adevărată inspiraţie şi programele unice ce ajută la dezvoltarea afacerilor de salon, WELLA, divizia Salon Professional a P&G, reprezintă unul dintre cei mai importanţi experţi în îngrijirea părului şi frumuseţe. Zilnic, produsele şi serviciile WELLA transformă în realitate visele de frumuseţe ale milioane de stilişti şi consumatori din întreaga lume. Printre mărcile WELLA se numără Wella Professionals®, Sebastian Professional®, Sassoon Professional®, Londa Professional®, System Professional® şi Nioxin®.

În România, Wella Professionals, distribuit de Professional Brands M&D, a acumulat o experienţă de peste 20 de ani dedicaţi frumuseții pe piața produselor profesionale pentru îngrijirea părului.

Vă rugăm vizitaţi pagina http://www.pg.com pentru noutăţi şi informaţii pe larg despre P&G (NYSE: PG) şi mărcile sale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.