Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Wella Professionals şi UNICEF: Atelierul de Formare din Bacău – o șansă pentru adolescenţii vulnerabili

0

Wella Professionals, Consiliul Județean Bacău – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului (DGASPC) Bacău, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău și UNICEF în România au inaugurat joi, 22 septembrie 2016, Atelierul de Formare „Învăţ, știu, pot!” din Bacău.

atelier-formare-bacau-1

„Proiectul «Învăț, știu, pot!» reprezintă un exemplu de parteneriat între mediul public și mediul privat, ce poate fi urmat cu succes în beneficiul celor mai vulnerabile categorii de persoane. Practic, urmare a acestui parteneriat de succes, în prezent, 22 de tineri aflați în situații de risc învață meseria de hairstylist. Pentru că resursele necesare desfășurării acestei activități nu sunt foarte costisitoare, la finalizarea programului de formare, tinerii pot să-și facă împreună un atelier și astfel să devină mici antreprenori. Acest proiect este un exemplu și un model ce ne dorim să fie replicat, astfel încât numărul persoanelor vulnerabile să fie din ce în ce mai redus și să crească numărul celor care pot fi independenți.”, a declarat dl. Sorin Brașoveanu, Președintele Consiliului Județean Bacău.

Wella Professionals, una dintre cele mai importante mărci de produse profesionale pentru îngrijirea părului, colaborează cu UNICEF, cea mai mare organizaţie din lume care promovează drepturile copilului, pentru a oferi un viitor mai bun tinerilor vulnerabili, prin formarea abilităților de viaţă, cursuri de coafură şi mentorat. DGASPC Bacău a pus la dispoziție spațiul în care se desfășoară activitatea atelierului, iar AJOFM Bacău va sprijini adolescenții, absolvenți ai cursurilor de formare, să își găsească un loc de muncă. Astfel, Atelierul de Formare „Învăț, știu, pot!” din Bacău reprezintă un excelent exemplu de parteneriat public – privat.

„Proiectul «Învăț, știu, pot!» este inovator și permite DGASPC să completeze pachetul de servicii sociale asigurat în prezent adolescenților și tinerilor aflați în situație de vulnerabilitate. Investiția în educația continuă a copiilor și a adolescenților contribuie la creșterea incluziunii sociale, iar o astfel de oportunitate cum este cea oferită de proiectul «Învăț, știu, pot!» cu siguranță va schimba destine.”, a declarat dl. Sorin Bîrlădeanu, Director DGASPC Bacău.

Potrivit datelor UE, în jur de 40% dintre copiii români trăiesc în sărăcie sau prezintă risc de sărăcie. Ca şi în multe alte state europene, găsirea unui loc de muncă reprezintă o problemă majoră pentru tineri. Aproximativ 22% dintre adolescenţii şi tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani sunt şomeri. România înregistrează o rată ridicată – aflată în continuă creştere – a tinerilor care nu sunt nici angajaţi, nici cuprinşi într-o formă de educaţie şi formare (16,8% în 2012). Iniţiativa „Making Waves” face parte din demersurile realizate de UNICEF în România pentru a creşte accesul la o educaţie de calitate, pentru a proteja copiii vulnerabili împotriva violenței şi abuzului şi a promova un stil de viaţă sănătos, oferind în acelaşi timp o nouă şansă adolescenţilor vulnerabili. Finanţarea oferită de Wella susţine Atelierele de Formare de la Focşani, Piatra Neamț și Bacău. Anual, în fiecare dintre cele trei centre, aproximativ de 20 de adolescenţi vulnerabili provenind din sistemul public de protecţie a copilului sau din familii foarte sărace vor beneficia de acest tip de formare.

„Centrul pe care îl lansăm astăzi este un bun exemplu de parteneriat public-privat care poate aduce beneficii multiple. Adolescenții care sunt în sistemul de protecție a copilului și cei din familii vulnerabile se pot pregăti în meserii care sunt căutate pe piața muncii și angajatorii vor avea de unde să recruteze forță de muncă bine pregătită. Implicarea instituțiilor de la nivel județean este, de asemenea, esențială pentru a putea continua și extinde astfel de acțiuni. UNICEF în România promovează aceste parteneriate care aduc soluții simple și de succes, cu implicarea tuturor actorilor de la nivel local.”, a afirmat Eduard Petrescu, Coordonator Programe UNICEF în România.

La eveniment au fost prezenți: membrii din conducerea Consiliul Județean Bacău, oficiali ai DGASPC și AJOFM Bacău, reprezentanți ai autorităților locale, adolescenți beneficiari ai proiectului, profesioniști care lucrează cu copii și adolescenți, membrii ai echipei UNICEF, precum și jurnaliști.

Despre Parteneriatul Wella – UNICEF

Din 2011, parteneriatul WELLA-UNICEF MAKING WAVES a contribuit la formarea a 37.000 de tineri și a familiilor lor din Brazilia, România și Viet Nam, care au dobândit diverse deprinderi de viaţă, pentru a-i ajuta să îşi dezvolte capacitatea de învăţare, a-i pregăti pentru piaţa muncii, dar şi pentru a le da şansa să facă alegeri informate în legătură cu viitorul lor.

Pentru a afla mai multe despre programul WELLA-UNICEF MAKING WAVES, vizitaţi pagina: www.wella.com/wella-unicef or www.facebook.com/wellainternational. Informaţii suplimentare despre Iniţiativa UNICEF „Prima prioritate: niciun copil invizibil” sunt disponibile la adresa: http://www.unicef.ro/ce-facem/initiative/prima-prioritate-niciun-copil-invizibil/.

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.  UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre WELLA, Divizia Salon Professional a Procter & Gamble

Prin produsele şi serviciile sale de excepţie, programele de formare profesională care sunt o adevărată inspiraţie şi programele unice care ajută la dezvoltarea afacerilor de salon, WELLA, divizia Salon Professional a P&G, reprezintă unul dintre cei mai importanţi experţi în îngrijirea părului şi frumuseţe. Zilnic, produsele şi serviciile WELLA transformă în realitate visele de frumuseţe ale milioane de stilişti şi consumatori din întreaga lume. Printre mărcile WELLA se numără Wella Professionals®, Sebastian Professional®, Sassoon Professional®, Londa Professional®, System Professional® şi Nioxin®.

În România, Wella Professionals, distribuit de Professional Brands M&D, a acumulat o experienţă de peste 20 de ani dedicaţi frumuseții pe piața produselor profesionale pentru îngrijirea părului.

Vă rugăm vizitaţi pagina http://www.pg.com pentru noutăţi şi informaţii pe larg despre P&G (NYSE: PG) şi mărcile sale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.