Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vernisaj foto-expoziţia HELP PORTRAIT la Galaţi

0

Invitaţie vernisaj foto-expoziţia HELP PORTRAIT – Galaţi

     JOI, 7 februarie 2013, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc vernisajul foto-expoziţiei “HELP PORTRAIT – Galaţi, România 2012”, manifestare care reuneşte 45 de lucrări realizate de 12 fotografi din Galaţi care în luna decembrie a anului 2012 au luat parte la proiectul internaţional HELP PORTRAIT 2012.

La Galaţi, HELP PORTRAIT s-a desfăşurat pentru a treia oară şi au fost oferite 170 de portrete cadou în cele două etape ale acţiunii. Expoziţia de la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi oferă publicului posibilitatea de a intra în atmosfera plină de emoţie pe care fotografii şi stiliştii au simţit-o atunci când au stat alături de cei cărora le-au făcut cadou o şedinţă foto sau le-au adus în dar câteva lucruri necesare lor. Alături de fotografii vor fi expuse şi felicitările realizate de copiii fotografiaţi în semn de mulţumire pentru surpriza făcută de voluntarii HELP PORTRAIT.

Trebuie să amintim pe cei 12 fotografi-voluntari ale căror fotografii vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei: Ciprian Bercea, Andrei Bobocel, Radu Bourceanu, Oliviu Bujor, Marian Calestru, Florin Gîlcanu, Paul Iordache, Laura Lupaşcu, Florin Matei, Cătălin Moraru, Florin Novac şi Andrei Ungureanu. Deasemenea, mulţumiri speciale adresăm stiliştilor care le-au aranjat pe fete, să fie şi mai frumoase pentru şedinţele foto: Marilena Blaga, Cristina Matei Valentina Maravela, Ionela Spoitorul şi Cristina Cernei.

     Voluntarii Help Portrait au mers pe 6 decembrie să fotografieze copii din 5 clase primare de la Şcoala nr.1 din Frumuşiţa. Apoi au vizitat 9 familii din Cuca şi Frumuşiţa, cărora le-au oferit cadouri de Moş Nicolae sub forma unor donaţii (hăinuţe şi jucării). Copii de la clasa a 3-a au avut parte şi de o scurtă introducere în lumea minunată a fotografiei. Toţi micuţii, fete şi băieţi, au fost aranjaţi de stilişti înainte de a poza pentru fotografii veniţi special pentru ei. Pe 15 decembrie, la sediul central al Bibliotecii V. A. Urechia, o parte din copiii de la Centrul de Plasament “Negru Vodă” şi de la Asociaţia “Inimă de Copil”, implicaţi în proiectul condus de doamna bibliotecara Andreea Iorga „Şi ei au copilărie”, au fost micile vedete ale unei şedinţe foto în faţa bradului de Crăciun şi a cărţilor de pe rafturile bibliotecii. Nu au avut mult de aşteptat deoarece pe 20 decembrie, la Bibliotecă, toţi copiii de la Centrul de Plasament şi-au primit portretele cadou printate pe hârtie. Pe 18 ianuarie, micuţii de la clasele primare din Frumuşiţa i-au primit cu braţele deschise pe fotografii care, înainte de a le înmaneze portretele, le-au facut din nou o mică prezentare despre bazele fotografiei, de data aceasta oferindu-le şi posibilitatea de a realiza chiar ei frumoase instantanee.

     Help Portrait este un proiect internaţional cu caracter social, ce are ca scop realizarea şi oferirea de portrete cadou printate celor care nu-şi permit să plătească o sedinţă foto cu un fotograf profesionist.  Început în 2009, la iniţiativa cunoscutului fotograf de celebrităţi – Jeremy Cowart, proiectul a facut fericiţi peste 277.000 de oameni din 60 de ţări. În cei 4 ani de existenţă, la evenimentele Help Portrait au participat aproape 20.000 de fotografi şi aproximativ 32.000 de voluntari.

Expoziţia “HELP PORTRAIT – Galaţi, România 2012” va putea fi vizitată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi până pe 28 februarie 2013. Vă aşteptăm la vernisaj !

 poster HELP PORTRAIT Galati

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.