Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vernisaj expoziţia temporară „Feeria cristalelor” la Galati, 4 mai 2012

0

Vernisaj expoziţia temporară „Feeria cristalelor” – ediţia a III-a, vineri, 4 mai 2012, ora 12.00,

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

 

Vineri, 4 mai 2012, cu începere de la ora 12.00, la Complexul Muzealde Ştiinţele Naturii Galaţi va avea loc vernisajul celei de a treia ediţii a expoziţiei temporare „Feeria Cristalelor”, manifestare care îşi propune să aducă în faţa publicului vizitator fascinaţia şi frumuseţea din lumea mineralelor. Timp de trei zile, în holul mare de la parterul muzeului vor fi prezentate şi oferite spre vânzare publicului o mare diveristate de bijuterii – bijuterii unicat din pietre naturale, sidef, corali, perle sau chihlimbar – pietre semipreţioase, cristale, colecţii de minerale, eşantioane minerale, minerale şlefuite, geme, fosile, produse ornamentale din piatră, obiecte decorative si ornamentele. La manifestare vor expune colecţionari din Bucureşti, Cluj-Napoca, Baia Mare şi Galaţi.

„Expoziţia „Feeria Cristalelor”, este organizată în parteneriat cu colecţionarii şi pasionaţii de lumea minerală din România.  Salonul se doreşte a fi locul de întîlnire al profesioniştilor şi amatorilor lumii minerale, un loc al schimburilor de idei şi experienţe inedite, un loc al prezentării produselor. Rolul educativ şi cultural al unei astfel de expoziţii nu este uitat, numeroasele exponate prezentate oferind posibilitatea copiilor, elevilor sau studenţilor o şansă de a descoperi atît de puţin cunoscuta lume minerală,” a declarat Cornelia Şuster – muzeograf în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Deasemenea, în zona centrală a spaţiului expoziţional din holul muzeului, se va putea admira o microexpoziţia ”Diversitatea mineralelor”, care evidenţiază exponate de mineralogie din patrimoniul ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi: flori de mină , felii din agat , miniaturi de animale din varietăţi de agat, bijuterii, etc. Pietrele provin din toate colţurile lumii: geode şi cuarţ din Brazilia, cuarţ roz din Madagascar, jad din China sau Canada, turcoaz din America de Nord, agate din Mexic, lapis lazuli din Afganistan, lemn silicifiat, calcedonie, lizardit sau diverse flori de mină (renumitele stibine, calcite, cuarţuri) din Romania, opal din Australia, malachit din Congo, azurit din Maroc, scoici din Noua Zeelandă.

„Această manifestare a devenit deja o tradiţie pentru instituţia noastră. Odată cu venirea primăverii, în fiecare an, gălăţenii, şi nu numai, vor putea intra în această lume plină de culoare a mineralelor şi a obiectelor artizanale confecţionate din minerale,” a adăugat Camelia Burluc, manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Expoziţia este cu vânzare, vizitatorii putând achiziţiona diferite cristale sau bijuterii, confecţionate din minerale, la preţuri mai mult decât accesibile. Mineralele expuse se pot transforma uşor într-un cadou inedit pentru cei dragi. Special pentru public, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va organiza Tombola Mineralelor, la care fiecare participant va avea un câştig asigurat după ce va achiziţiona un bilet de tombolă în valoare de 5 lei.

”Feeria Cristalelor”, ediţia a III-a, se va desfăşura în perioada 4 – 6 mai 2012. Microexpoziţia „Diversitatea mineralelor” va rămâne deschisă pentru vizitare până pe 14 iunie 2012.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.