Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vernisaj expoziţia de instrumente optice „O lentilă – un Univers” / Galati 5 aprilie

0

Conferinţa de constituire a Asociaţiei Judeţene de Ştiinţele Naturii Galaţi

Vernisaj expoziţia de instrumente optice „O lentilă – un Univers”

5 aprilie 2013, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

o lentila 2

    Vineri, 5 aprilie 2013, ora 17.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc Conferinţa de constituire a Asociaţiei Judeţene de Ştiinţele Naturii Galaţi (ASJNG), al cărui scop este acela de angrenare a  tinerilor în activităţi practice, de cunoştere a fenomenelor naturii şi de protecţie a mediului. Iniţiativa înfiinţării acestei asociaţii aparţine directorului general al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Emil Strungă. 61 de specialişti din diferite domenii ale ştiinţei – fizică, biologie, chimie, botanică, horticultură – vor face parte din viitoarea structură ştiinţifică.

„Cred era necesară înfiinţarea unei asemenea asociaţii aici la Galaţi pentru a reuni specialişti din toate domeniile ştiinţei. Va fi o modalitate prin care vom colabora în interesul ştiinţei şi pentru a transmite mai departe tinerei generaţii pasiunea şi interesul pentru ştiinţă,” ne-a declarat Emil Strungă.

La conferinţa de constituire va fi desemnat un preşedinte interimar şi un comitet de iniţiativă pentru redactarea statutului asociaţiei. Deasemenea se va propune un program lunar de conferinţe, organizate în ultima  zi de vineri a fiecarei luni, în prima şedinţă de după constituire urmând a fi ales preşedintele, comitetul de conducere şi se va adopta statutul AJSNG. În cadrul asociaţiei vor funcţiona mai multe cluburi practice, cu studenţii şi elevii interesaţi, pe următoarele domenii de activitate: biologie şi ecologie, biochimie, biofizică, horticultură, astronomie şi acvaristică. Cluburile practice îşi vor desfăşura activitatea în cadrul CMSNG, conform unor programe prezentate de îndrumători. Semestrial, la nivelul acestor cluburi, se vor organiza sesiuni de comunicări pe domenii de activitate în care, comisii desemnate în acest scop, vor premia lucrările meritorii.

Tot vineri, 5 aprilie 2013, înainte de şedinţa de constituire a ASJNG, de la ora 16.00, va avea loc vernisajul unei expoziţii de instrumente optice – „O lentilă, un Univers”, manifestare care se constituie într-o adevărată istorie a utilizării instrumentelor optice în activităţi care au legătură cu domeniul ştiinţelor naturii. Vor fi expuse 15 obiecte vechi – ocheane, lunete, microscoape, stereo-microscoape, aparate de fotografiat, lupe şi binocluri – din patrimoniul Muzeului de Istorie „Paul Păltânea” Galaţi şi din colecţiile particulare a unor persoane fizice.

„Este o expoziţie care vine să prezinte publicului instrumentele folosite în munca lor de oamenii de ştiinţă în activităţile de cercetare. Sunt doar instrumente foarte vechi, nu de ultimă generaţie, prin care vrem să arătăm cu ce au reuşit mulţi specialişti să-şi aducă de-a lungul timpului contribuţii însemnate în domeniul ştiinţelor naturii”, a declarat Emil Strungă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

    Expoziţia „O lentilă – un Univers” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi în perioada 5 – 19 aprilie 2013.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.