Vernisaj expoziţia ARTIZANII NATURII vineri, 11 mai 2012, ora 12.00 – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

0

Vineri, 11 mai 2012, cu începere de la ora 12.00,la Complexul Muzealde Ştiinţele Naturii Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei temporare „Artizanii naturii”, manifestare care îşi propune să scoată în evidenţă capacitatea insectelor şi a animalelor de a fi adevăraţi arhitecţi, capabili sa modeleze elementele din natura înconjurătoare, pe măsura forţelor şi necesităţilor fiecăruia, asigurând supravieţuirea speciilor mai apte, mai ingenioase şi mai rezistente.

Termitele, albinele, păianjenii, cârtiţele şi diferite specii de păsări îşi vor dezvălui în faţa vizitatorilor talentele pe care le au în construirea cuibului sau a galeriilor subterane.

    „Amenajată după criterii ecologice şi într-o manieră spectaculoasă expoziţia evidenţiază mijloacele materiale, tehnice, artisitice şi de camuflare folosite de diverse vieţuitoare pentru a-şi asigura succesul în lupta pentru existenţă. Poate puţini cunosc cum arată o termitieră în interior, de aceea avem expuse la muzeu două mulaje de termitieră în mărime naturală, varinata din exterior şi varianta de interior a unei secţiuni cu galeriile făcute de termite,” a declarat muzeografa Viorica Arcan, coordonatoare expoziţiei.

Expoziţia temporară „Artizanii naturii” va rămâne pentru vizitare în perioada 11 mai – 28 octombrie 2012la ComplexulMuzealde Ştiinţele Naturii Galaţi. Programul de vizitare este de miercuri până vineri 10.00 – 18.00 şi de sâmbătă până duminică 10.00 -20.00.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează