Vernisaj expoziţia ARTIZANII NATURII vineri, 11 mai 2012, ora 12.00 – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

0

Vineri, 11 mai 2012, cu începere de la ora 12.00,la Complexul Muzealde Ştiinţele Naturii Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei temporare „Artizanii naturii”, manifestare care îşi propune să scoată în evidenţă capacitatea insectelor şi a animalelor de a fi adevăraţi arhitecţi, capabili sa modeleze elementele din natura înconjurătoare, pe măsura forţelor şi necesităţilor fiecăruia, asigurând supravieţuirea speciilor mai apte, mai ingenioase şi mai rezistente.

Termitele, albinele, păianjenii, cârtiţele şi diferite specii de păsări îşi vor dezvălui în faţa vizitatorilor talentele pe care le au în construirea cuibului sau a galeriilor subterane.

    „Amenajată după criterii ecologice şi într-o manieră spectaculoasă expoziţia evidenţiază mijloacele materiale, tehnice, artisitice şi de camuflare folosite de diverse vieţuitoare pentru a-şi asigura succesul în lupta pentru existenţă. Poate puţini cunosc cum arată o termitieră în interior, de aceea avem expuse la muzeu două mulaje de termitieră în mărime naturală, varinata din exterior şi varianta de interior a unei secţiuni cu galeriile făcute de termite,” a declarat muzeografa Viorica Arcan, coordonatoare expoziţiei.

Expoziţia temporară „Artizanii naturii” va rămâne pentru vizitare în perioada 11 mai – 28 octombrie 2012la ComplexulMuzealde Ştiinţele Naturii Galaţi. Programul de vizitare este de miercuri până vineri 10.00 – 18.00 şi de sâmbătă până duminică 10.00 -20.00.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează