Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UNICEF Și Realitatea TV: Locul fiecărui copil este în familie!

0

 În România, sunt mii de copii invizibili. Ei sunt copii care nu pot merge la doctor și la scoală, sunt copii care sunt abuzați sau care nu au acte de identitate, sunt copii care au la rândul lor copii. Sunt copii care pot fi părăsiți de părinții lor. Locul copiilor este în familie, dar 1 din 10 copii este în pericolul de a fi părăsit. Este o cifră dureroasă și care reflectă doar o parte din realitățile din România.

Conform datelor din teren, serviciile de prevenire sunt de cel puțin 10 ori mai ieftine decât cele de protecție. Cu aceeași sumă de bani putem salva 200 de copii sau putem plăti doar îngrijirea unuia singur.

În acest context, UNICEF a început anul trecut Proiectul Prima prioritate: niciun copil invizibil  în parteneriat cu Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și Instituțiile Prefectului din județele Bacău, Botoșani, Buzău, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea și cu sprijinul Direcţiei Protecţiei Copilului din cadrul Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale. În cele 64 de comunități selectate au fost identificați 12.000 de copii invizibili, iar în acest moment lucrăm pentru rezolvarea problemelor lor.

În cei doi ani de desfășurare a proiectului, UNICEF împreună cu partenerii săi lucrează pentru a dezvolta serviciile de bază din cele 64 de comunităţi. Aceasta implică și angajarea unui asistent social în fiecare comunitate, prin prezența căruia copiii aflaţi la risc pot fi ajutaţi la timp. Asistenții sociali împreună cu actorii locali (primari, medici, asistenți, învățători și profesori, preoți, polițiști) ajută deja acești copii invizibili. De exemplu, un asistent social a ajutat un tată să își ia acasă copilul părăsit de mamă într-un centru de plasament. Fiind înconjurat de dragostea tatălui și a bunicii, Vlăduț este un copil vesel, care abia așteaptă să meargă la școală la toamnă.

Mai sunt însă multe lucruri de făcut și este nevoie de importante resurse financiare pentru ca Proiectul Prima prioritate: Niciun copil invizibil să poată continua și să fie extins în beneficiul celor mai vulnerabili copii. De aceea, UNICEF cu sprijinul Realitatea TV organizează în perioada 23 iunie – 23 iulie 2012 campania de strângere de fonduri Niciun Copil Invizibil.

Momentul cheie al campaniei este emisiunea Trezește România – Ediție specială în beneficiul UNICEF de vineri, 6 iulie 2012, începând cu ora 21:00, la Realitatea TV. Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, va fi gazda emisiunii. Telespectatorii vor avea ocazia să cunoască poveștile unor copii invizibili și modul în care îi pot sprijini astfel încât să poată să crească alături de părinții lor. Vedete și personalități publice din diverse domenii vor participa la emisiune pentru a-și arăta susținerea pentru acești copii.

Persoanele care doresc să sprijine copiii invizibili pot:

  • Trimite un SMS la 8848 în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone;
  • Pot suna la 0900 900 230, apel în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr gratuit pus la dispoziție de Romtelecom;
  • Pot dona online pe www.unicef.ro;
  • Pot face donații în contul UNICEF la orice sucursală BRD-Groupe Société Générale (mentionând cod 09).

Pentru mai multe detalii despre Campania Niciun Copil Invizibil vizitați www.unicef.ro și paginile de Facebook SustineUNICEF și UNICEF Romania.

Parteneri media ai campaniei sunt: Adevărul, Weekend Adevărul, Click pentru Femei, Click Sănătate, www.copilul.ro, Comunicatedepresa.ro, Opinia Timișoarei, www.pr-romania.ro si www.csr-romania.ro.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.