Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UNICEF a distribuit măști de protecție, dezinfectant și materiale de informare în școlile băcăuane

0

Elevii din clasele terminale s-au reîntors în școli pentru a participa la orele de pregătire a examenelor de evaluare națională și a bacalaureatului. E un moment de bucurie pentru copiii și tinerii care au stat acasă în ultimele luni, dar și pentru profesori, care nu și-au mai văzut elevii decât online în tot acest timp. Pentru părinți, revenirea copiilor în clase poate fi un motiv de neliniște, dar nu și dacă regulile de igienă și procedurile de distanțare stabilite de autorități vor fi respectate cu strictețe.

Pentru a veni în ajutorul copiilor, cadrelor didactice și părinților, UNICEF a distribuit măști și dezinfectanți, cât și materiale de informare pentru protecția împotriva infectării cu noul coronavirus în 55 de școli gimnaziale, profesionale și licee din județul Bacău. De acestea beneficiază peste 5.000 de elevi și 2.100 de cadre didactice și membri ai personalului auxiliar.

De la începutul epidemiei de COVID-19 în România, UNICEF a distribuit aproximativ peste 670.000 de măști și mănuși, precum și dezinfectanți Direcțiilor de Sănătate Publică din opt județe, Direcțiilor Generale de Asistență socială și Protecția Copilului din întreaga țară, precum și în școli din județul Bacău.

Mai multe detalii despre acțiunea UNICEF, puteți afla accesând acest link.

UNICEF vine în ajutorul elevilor, profesorilor și al părinților cu o serie de noi materiale de informare, care pot fi accesate online pe site-ul UNICEF în România și pe care vă rugăm să le împărtășiți cu colegi, prieteni și membrii familiei, precum și pe canalele de comunicare ale instituțiilor pe care le reprezentați.

Află cum să fii în siguranță la întoarcerea în școală pentru pregătirea examenelor (articol)

Ce trebuie să știe părinții în legătură cu redeschiderea școlilor pentru pregătire și examene (articol)

Sfaturi privind igiena și curățenia pentru a ține COVID-19 la distanță de propria casă (articol)

Află cum să fii în siguranță la întoarcerea în școală pentru pregătirea examenelor (video)

Cum să purtați măștile medicale pentru a vă proteja împotriva coronavirusului (poster printabil)

Sfaturi pentru părinții sau cei care au în grijă copii cu dizabilități (poster printabil)

Cum să fii în siguranță la întoarcerea în școală (poster printabil)

Redeschiderea școlilor pentru pregătire și examene – Sfaturi pentru părinți (poster printabil)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.