Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Unde pot colecta selectiv echipamentele electrice uzate în IAȘI?

0

Curățenia de sărbători a readus în prim-plan la Iași colectarea selectivă  a echipamentelor electrice uzate.

În perioada 07 – 18 aprilie 2014, ECOTIC împreună cu Salubris Iași, Agenția Pentru Protecția Mediului din localitate și Primăria municipiului Iași au desfășurat proiectul denumit „Împreună Pentru Un Mediu Curat!”. Prin această campanie, organizatorii au venit în sprijinul populației din această localitate oferind suportul necesar tuturor celor care au dorit să se debaraseze în mod corect de echipamentele electrice și electronice vechi și uzate. În total, au fost colectate aproximativ 2 tone de echipamente vechi și uzate.Toate aceste deșeuri vor urma cursul firesc al reciclării, prin sistemul ECOTIC.

flyer iasi 0414

Prin campania denumită „Împreună Pentru Un Mediu Curat!”, organizatorii au dorit să reamintească tuturor locuitorilor din zona Iașiului faptul că deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea umană și pentru mediul înconjurător dacă nu sunt colectate și reciclate corect. Conform legislației în vigoare, colectarea separată și predarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice sunt obligații pe care inclusiv populația trebuie să le respecte.

Prin intermediul campaniei „Împreună Pentru Un Mediu Curat!”, deșeurile de echipamente electrice și electronice au fost preluate direct de la proprietari în cazul în care acestea erau prea mari și grele, iar punctele special destinate colectării acestor deșeuri au fost deschise pe perioada proiectului pentru ca populația să se poată debarasa corect de respectivele DEEE.

Punctele de colectare pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice rămân deschise și în următoarea perioadă, astfel:

  • Luni: Punctul „Parcare 24 ore” – Str. Alba, nr. 1, programul de funcționare fiind între orele 10.00 și 18.00;
  • Marți: Punctul „Han Tătar”- esplanada Oancea – Str. Han Tătar – Tătărași, programul de funcționare fiind între orele 10.00 și 18.00;
  • Miercuri: Punctul „Podul de Piatră”- Str. Nicolae Iorga (lângă vulcanizare), programul de funcționare fiind între orele 10.00 și 18.00;
  • Joi: Punctul „Piața Păcurari”- Str. Cazărmilor, nr. 11, având programul de funcționare între orele 10.00 și 18.00;
  • Vineri: Punctul „Piața Sudului” (CUG) – Str. Razoarelor, nr. 9, programul de funcționare fiind între orele 10.00 – 18.00.

Pentru orice DEEE predat de fiecare locuitor în parte de minim 10 kg, organizatorii au oferit un produs ecologic de curațenie. În total, au fost colectate aproximativ 2 tone echipamente vechi și uzate. Toate aceste echipamente vechi sau defecte vor urma cursul firesc al reciclării, prin sistemul ECOTIC.

Numai împreună putem să ne oferim nouă precum și generațiilor viitoare UN MEDIU CURAT!

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 390 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 8 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre Salubris SA:

Salubris SA Iași este societatea comercială cu profil de activitate – salubrizarea localităților și împreună cu partenerii noștri asigurăm informarea, conștientizarea, colectarea, transportul și depozitarea temporară a DEEE, în vederea valorificării acestora. Mai multe informații sunt accesibile pe www.salubris.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.