Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UN Youth Summer Institute: Dezbateri, workshop-uri şi training-uri pe tema leadership-ului

0

Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Iași activează în mediul ONG-istic de top, prin susținerea Ministerului Afacerilor Externe și a Sistemul ONU din România, de peste 4 ani în Iași și, prin intermediul Cluburilor, de 2 ani în Municipiul Roman și de 1 an în Vaslui.

Afis_traineri_Summer

Organizatori a numeroase proiecte, printre care se identifică UN Day, realizat cu scopul de a sărbători Ziua Internațională a Organizației Națiunilor Unite prin dezbaterea celor mai actuale probleme în cadrul unei conferințe, UN Youth Christmas Groove – organizat anual, având scop umanitar, dar și de conservare a tradițiilor universale de Crăciun, Olimpiada ONU, concurs de eseuri desfășurat anual, care se dorește a fi o provocare pentru tânăra generație, aspirantă la o schimbare în comunitate, Asociația aduce în mediul social UN Youth Summer Institute, oportunitatea perfectă participanți, care pot aplica în perioada 12 Aprilie – 12 Iulie, de a se dezvolta atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal prin discuții şi conferințe, pe teme precum: diplomaţie, motivaţie, creativitate, dezvoltare şi orientarea în carieră.

Training-urile și workshop-urile se vor ține în sala „Ferdinand I” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dar și în sala de conferințe a Colegiului „Sfântul Nicolae”, activități urmate de evenimente sociale ce se vor desfășura în diferite localuri cunoscute din Iaşi.

Echipa de traineri este formată din oameni de succes a căror muncă pe diferite domenii de activitate evidențiază o rampă de lansare a ascendenței conștientizării sociale în rândul tineretului.

Ovidiu Ghiuzan – și-a început cariera în domeniul Protecției Mediului, ocupând funcția de Inginer de mediu în Industria Auto, în cadrul companiei Delphi Diesel Systems România. Mai târziu, timp de 2 ani, a activat în cadrul aceleiași companii, pe partea de Resurse Umane, ocupând funcții ca Recruitment specialist, Recruiting Coordinator și, în prezent, HR Development Coordinator.

Andrei Postolache, co-fondator si trainer la Introspecials, are ca principal focus organizatiile moderne, leadership-ul, agilitatea, educatia, cultura si comunicarea. Experienta sa spune multe despre el, avand in urma pozitia de business leader la Endava, unde a fost si printre primii 300 de angajati. Totodata, si-a ocupat timpul cu diferite conferinte nationale si internationale, unde a sustinut trainig-uri de leadership. In prezent, activeaza la Primaria Municipiului Iasi in calitate de Consilier Local.

Sebastian Burduja, antreprenor civic și om politic român, este președintele și fondatorul partidului Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), lansat în ianuarie 2016. A fondat și condus Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români). Din 2012 până în 2015 a lucrat ca Specialist în Dezvoltare la Banca Mondială, la sediul central din Washington D.C., coordonând proiecte pentru regiunea Europa și Asia Centrală, inclusiv în România. A fost autor principal sau co-autor la 22 de rapoarte tehnice pentru România. A susținut în cadrul Băncii Mondiale prezentarea premiată „Reshaping the Economic Geography of Romania”.

Adrian Cioroianu deţine funcţia de Business Development Manager în cadrul Intel Corporation. Este responsibl pentru dezvoltarea şi menţinerea relaţiilor cu reprezentanţii administraţiei publice şi cu cei ai industriei IT din România şi Bulgaria. De asemenea, printre responsabilităţile sale se numără dezvoltarea şi implementarea unor programe regionale şi naţionale pentru a creşte rata de penetrare a PC-urilor şi dezvoltarea mediului educaţional, precum şi susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a sistemului de învăţământ prin investiţii în tehnologie.

Stoica Cristinel Popa, asistent universitar și doctorand al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, și-a înființat propriul ONG (Asociatia Euroteens). S-a folosit de experiența acumulată în diverse proiecte de la Peace Corps pentru a aplica în vederea susținerii Bacalaureatului în Statele Unite, un test de abilități cognitive, logică și raționament. A absolvit Stanford cu onoruri în 2011 și a aplicat pentru master atât la Oxford, cât și la Harvard (SUA), fiind acceptat la ambele universități. A realizat o cercetare despre contrabanda nucleară în Europa de Est, la Centrul de Istorie a Relațiilor Internaționale „Belfer“, iar dizertația acestuia s-a axat pe lupta anticorupție din Republica Moldova. În prezent, Stoica Cristinel Popa este asistent universitar și doctorand la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos“.

Dr. Cristian Nițoiu este expert în Politică și Relații Internaționale, cunoscut pentru publicațiile sale referitoare la politica externă a UE. De-a lungul carierei sale a ocupat poziții precum: cercetător postdoctoral la LSE – London School of Economics and Political Science – clasificată ca a treia Universitate din lume în domeniul de Științe Politice, lector la Aston University, researcher la Dahrendorf Forum, la Trinity College Dublin și la College of Europe.

Mai multe informații despre proiect sunt pe pagina oficială de Facebook – UN Youth Summer Institute.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.