Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un spaţiu NOU verde viu pentru recreere şi educaţie ecologică în Suceava

0

Grădina veselă

Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina” a fost selecţionată de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în vederea finanţării proiectului Grădina veselă, în cadrul programului de finanţare „Spaţii Verzi – componenta Spaţii Verzi Urbane”.

Scopul proiectului Grădina veselă este reabilitarea unei zone publice părăginite de 800mp aflată pe strada Avram Iancu nr1, din Municipiul Suceava, într-un spaţiu verde viu pentru recreere şi educaţie ecologică destinate copiilor.

Proiectul se desfăşoară în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava – Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Suceava.

Are ca parteneri Şcoala gimnazială nr.3 şi nr. 4 din Municipiul Suceava cu implicarea unui număr de 140 elevi în activităţi de educaţie ecologică.

Proiectul este lansat pe data de 22 Aprilie de Ziua Pământului. Cei care doresc să trăiască într-un mediu curat şi frumos, să participe la crearea unui Grădini vesele pentru joc şi recreere, sunt invitaţi să se înscrie în Clubul Grădinarilor. Clubul, prin activităţile sale, va oferi posibilitatea menţinerii oamenilor activi, aceştia putând să descopere şi să capete experienţă, dar şi să participe la activităţile de transformare a unui spaţiu poluat într-un spaţiu verde viu. Vă aşteptăm la sediul Fundaţiei Speologice „Club Speo Bucovina” din curtea Radioclubului judeţean, situat în spatele Pieţei Agroalimentare din centru.

 

Activităţile principale vor fi:

– activităţi de curăţare al terenului, al materialului vegetal şi a gunoaielor existente pe/în sol (cutii de conserve, moloz şi alte materiale nedegradabile);

– realizarea a 2 cutii pentru compost unde se va „fabrica pământul” cu materialul vegetal colectat;

– delimitarea zonelor de amenajat şi instalarea viitoarei grădini prin: săpat, marcarea pentru plantat şi plantarea propriu-zisă a arborilor, arbuştilor şi a florilor.

Toate lucrările se vor derula în cadrul unor ateliere de lucru, deschise tuturor celor care doresc să înveţe despre realizarea compostului într-o grădină şi amenajarea unui spaţiu verde pe un teren degradat.

Programul de finanţare „Spaţii Verzi” a fost lansat de Mol România în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat în 2006 prin programul pilot denumit „Şcoli pentru mediu” – program ce a urmărit implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de împădurire şi de amenajare a spaţiilor verzi.

În cadrul componentei „Spatii verzi urbane” se acorda finanţare ONG-urilor în parteneriat cu diferite instituţii, pentru proiecte care îşi propun reabilitarea sau crearea de spaţii verzi şi desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologica în rândul comunităţilor locale.

 

autor text Laura Done – Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina”

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.