Un spaţiu NOU verde viu pentru recreere şi educaţie ecologică în Suceava

0

Grădina veselă

Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina” a fost selecţionată de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în vederea finanţării proiectului Grădina veselă, în cadrul programului de finanţare „Spaţii Verzi – componenta Spaţii Verzi Urbane”.

Scopul proiectului Grădina veselă este reabilitarea unei zone publice părăginite de 800mp aflată pe strada Avram Iancu nr1, din Municipiul Suceava, într-un spaţiu verde viu pentru recreere şi educaţie ecologică destinate copiilor.

Proiectul se desfăşoară în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava – Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Suceava.

Are ca parteneri Şcoala gimnazială nr.3 şi nr. 4 din Municipiul Suceava cu implicarea unui număr de 140 elevi în activităţi de educaţie ecologică.

Proiectul este lansat pe data de 22 Aprilie de Ziua Pământului. Cei care doresc să trăiască într-un mediu curat şi frumos, să participe la crearea unui Grădini vesele pentru joc şi recreere, sunt invitaţi să se înscrie în Clubul Grădinarilor. Clubul, prin activităţile sale, va oferi posibilitatea menţinerii oamenilor activi, aceştia putând să descopere şi să capete experienţă, dar şi să participe la activităţile de transformare a unui spaţiu poluat într-un spaţiu verde viu. Vă aşteptăm la sediul Fundaţiei Speologice „Club Speo Bucovina” din curtea Radioclubului judeţean, situat în spatele Pieţei Agroalimentare din centru.

 

Activităţile principale vor fi:

– activităţi de curăţare al terenului, al materialului vegetal şi a gunoaielor existente pe/în sol (cutii de conserve, moloz şi alte materiale nedegradabile);

– realizarea a 2 cutii pentru compost unde se va „fabrica pământul” cu materialul vegetal colectat;

– delimitarea zonelor de amenajat şi instalarea viitoarei grădini prin: săpat, marcarea pentru plantat şi plantarea propriu-zisă a arborilor, arbuştilor şi a florilor.

Toate lucrările se vor derula în cadrul unor ateliere de lucru, deschise tuturor celor care doresc să înveţe despre realizarea compostului într-o grădină şi amenajarea unui spaţiu verde pe un teren degradat.

Programul de finanţare „Spaţii Verzi” a fost lansat de Mol România în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat în 2006 prin programul pilot denumit „Şcoli pentru mediu” – program ce a urmărit implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de împădurire şi de amenajare a spaţiilor verzi.

În cadrul componentei „Spatii verzi urbane” se acorda finanţare ONG-urilor în parteneriat cu diferite instituţii, pentru proiecte care îşi propun reabilitarea sau crearea de spaţii verzi şi desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologica în rândul comunităţilor locale.

 

autor text Laura Done – Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina”

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează