Un proiect romanesc are nevoie de votul tau la concursul Imagine Cup!

3

Un proiect romanesc are nevoie de votul tau la  concursul Imagine Cup! Detalii despre echipa proiectului de la Iasi gasesti la finalul acestui articol. Iata despre ce este vorba:


Ideea generala

Ideea fundamentala ce sustine acest proiect este aceea de a construi un sistem robotic capabil sa invete singur sa evite obstacolele printr-o interactiune directa cu mediul (in mod similar cu modul in care un copil invata sa mearga – la inceput se loveste de diferitele obstacole statice si dinamice dar in final va fi capabil sa se deplaseze, purtand chiar o convorbire sau facand orice alt ceva in timpul mersului).

O mica prezentare mai tehnica:

Sistemul motor uman (SMU) are o organizare ierarhica cu diferite niveluri de control ce primesc informatii senzoriale specifice acestora. Proprioceptorii musculari si receptorii din aparatul vestibular informeaza sistemul neuronal central despre mecanica si postura motorie in special la nivelurile inferioare de control ale miscarii. Informatia tactila, vizuala si auditiva este utilizata in special de nivelurile superioare de control/comanda ale SMU. Totodata, SMU necesita o perioada de antrenare pentru executarea unui anumit program motor (de ex. mersul) perioada urmata de o adaptare continua la schimbarea parametrilor sistemului viu uman si ale caracteristicilor mediului.

Obiectivul sistemului prezentat in cadrul competitiei internationale Imagine Cup este construirea unui sistem robotic inteligent cu auto-organizare bio-inspirat (SrBio) capabil sa aiba un control al dinamicii miscarii (DM) similar SMU si care sa respecte principiul subordonarii ierarhice succesive existent in acesta. SrBio va invata (in mod adaptiv, printr-un proces de auto-organizare continua) sa se deplaseze prin evitarea obstacolelor, utilizand doar reprezentarea locala a lumii exterioare obtinuta de la senzori. Comanda miscarii SrBio va fi data prin intermediul unei comenzi radio. SrBio va executa aceasta comanda globala avand insa o autonomie locala (nu primeste comenzi suplimentare de detaliu in vederea evitarii obstacolelor locale). SrBio va realiza o dubla integrare: a comenzii globale si a controlului local al DM. Aceasta integrare este necesara in vederea indeplinirii comenzii globale pe baza existentei autonomiei locale. Existenta autonomiei locale degreveaza operatorul uman de comanda detaliilor DM si asigurarea integritatii sistemului robotic in cazul in care comada radio ar determina o coliziune – in aceasta situatie sistemul local va prelua comanda sistemului indiferent de comanda radio trimisa.

Apllicatii practice: evidarea unei coliziuni auto in situatia in care soferul adoarme, pastrarea integritatii diferitelor structure robotice in cazul pierderii legaturii radio (misiuni spatiale sau diferiti roboti ce executa misiuni de salvare si care isi pierd comanda radio datorita interferentelor, zidurilor groase armate – de ex. centrala nucleara Fukushima), comada scaunelor cu rotile pentru persoanele tetraplegice etc.

Deoarece procesul de votare este putin mai complicat, va prezentam pasii:

CONTINUAM ….

  • Din optiunile care apar in parte superioara a paginii (cont gmail, yahoo, facebook etc.) alegeti una dintre ele;
  • Serverul pe care se realizeaza votarea interoghiaza aceste conturi pentru a extrage doar adresa dvs. (de gmail, yahoo, facebook …..) in acest mod Microsoft impiedeca votarile multiple;
  • Introduceti username-ul si parola;
  • Dati accept;
  • Abia acum va apare mesajul: „Thank you for voting ! Your vote has been confirmed and counted”.

*Detalii despre echipa romaneasca:

Team: Endeavour_Design
Country / Region: Romania, Competition: Embedded Development
Team Members:
Monica Claudia Dobrea

Gh. Asachi Technical University Of Iasi, Romania
Iuliana Valcea
Gh. Asachi Technical University Of Iasi, Romania

Team Mentor
Dobrea Dan Marius
Gh. Asachi Technical University Of Iasi, Romania

*

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. Pingback: Hai să susținem Iașiul în Imagine Cup

Comentează