Un nou premiu la Galati – Premiul II acordat in cadrul Galei Societatii Civile 2016 pentru Fundatia „Inima de Copil”

0

In seara de luni, 6 iunie 2016, a avut loc festivitatea de premiere a Galei Societatii Civile 2016, in Sala Mare a Teatrului National Bucuresti.

„Binele din Romania se construieste in fiecare zi. Si se premiaza intr-o singura seara de gala”. Acesta a fost mesajul campaniei celei de-a XIV-a editii a Galei Societatii Civile, cel mai amplu proiect dedicat sectorului asociativ din Romania la care a participat ieri seara si Primul Ministru al Romaniei, domnul Dacian Ciolos, alaturi de numerosi alti membrii ai unor organizatii reprezentative ale societatii civile, companii si institutii.

foto Premiul II Gala Societatii Civile 2016

Din cele peste 200 de proiecte inscrise in acest an in competitie, Fundatia „Inima de Copil” a primit premiul II, la categoria Educatie, Invatamant, Cercetare pentru proiectul: Imbunatatirea accesului la educatie al copiilor si prevenirea abandonului scolar si familial pentru copii din judetul Galati. Este de altfel cel de al saselea premiu national adus de organizatie in Galati pentru proiectele sale sociale si acordat in cadrul Galei Societatii Civile. Anul trecut tot un proiect al organizatiei a primit premiul I la aceeasi sectiune: Educatie, Invatamant, Cercetare.

„Educatia este in acest moment sansa pe care copiii din judetul Galati si din Romania o pot avea pentru a-si atinge potentialul maxim al fiecaruia dintre ei si a-si construi un viitor. Si acest lucru ar trebui sa se intample pentru fiecare copil, indiferent de cat de bogata sau de saraca este familia din care vine. Ar trebui sa aiba sanse egale. Si este dreptul lor la educatie! Noi dam aceste sanse copiilor cu ajutorul donatorilor individuali si companiilor care ne sunt alaturi. Un copil needucat este o pierdere pentru noi toti. Un copil ce isi continua educatia este un real castig – pentru el si pentru noi ca si societate. ” Anna Cristina Burtea, Director executiv, Fundatia „Inima de Copil”

Scopul programului premiat, inceput din 2005, este oferirea de servicii sociale integrate si mentinerea in sistemul de educatie a peste 250 de copii din familii cu venituri intre 40 – 200 lei/lunar/membru de familie, continuarea dezvoltarii parteneriatului cu scolile din judet in care se implementeaza programul, cat si extinderea sa.

Judetul Galati este unul dintre judetele in care rata abandonului scolar este in crestere alarmanta in ultimii ani, peste 19%. Industria in declin si lipsa locurilor de munca este o reala problema iar cei mai afectati sunt copii. Accesul la educatie le este pus in pericol iar sansele de depasire a conditiei familiilor lor le sunt drastic diminuate.

In cursul anului 2015, 160 de copii au fost sustinuti de Fundatia „Inima de Copil” pentru imbunatatirea rezultatelor scolare si a accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar. Dintre acestia cei mai multi si-au imbunatatit notele si/sau abilitatile de viata si increderea in sine. Si foarte important, nici unul dintre copiii sprijiniti constant nu a fost nevoit sa isi paraseasca familia si nu a fost abandonat intr-un centru de plasament.

120 de copii au beneficiat de suport zilnic la teme, activitati educative si nonformale de dezvoltare, o masa calda, rechizite, imbracaminte, incaltaminte in functie de nevoile lor, 160 de copii au fost implicati in activitati de dezvoltare, de formare abilitati sociale, de lucru in echipa, crestere a increderii in sine si reducere a anxietatii legate de scoala – situatie familiala – comunitate si au fost sustinuti cu carti, caiete, ghiozdane, rechizite, haine si incaltaminte pe parcursul anului scolar. 40 copii au fost selectati si au beneficiat de burse lunare speciale pentru rezultatele lor exceptionale la invatatura. 4 copii dintre ei care au finalizat clasa a VIII-a au fost sustinuti pentru a continua scoala mergand la liceu.

110 copii au beneficiat de tabere de vara care le-au deschis noi posibilitati, orizonturi si perspective pentru ca au fost pentru prima data la munte sau la mare, au calatorit pentru prima data cu trenul sau autocarul, au fost in taberele ce reprezentau o recompensa a stradaniilor lor din cursul anului.

Peste 400 copii au primit cadouri de Craciun in anul 2015, peste 70 voluntari au fost implicati in activitati si 60 donatori individuali au sustinut programele organizatiei.

Programul nu ar fi fost posibil fara implicarea si sustinerea financiara din partea Santierului Naval Damen Galati, Alewijnse Marine Galati, si a altor firme colaboratoare si sponsori. Sau fara colaborarea si contributia Primariei comunei Pechea si a scolilor si cadrelor didactice din alte 25 de localitati din judetul Galati in care au fost sustinuti copii cu burse de studii.

Costul total al programului in anul 2015 a fost de 553.000 lei.

Fundatia „Inima de Copil” a fost infiintata in decembrie 1996 in Galati, Romania, afalndu-se in pragul implinirii a 20 de ani de activitate. Viziunea „Inima de Copil” continua sa devina realitate iar numarul de copii pe care ii ajuta a crescut an de an. Datorita donatorilor si finantatorilor sai, in cei 20 de ani de activitate, peste 15.000 de copii, tineri si familii in dificultate din zona saraca de S-E a Romaniei au beneficiat de activitatile organizatiei. Mai multe detalii pot fi regasite pe www.inimadecopil.ro sau pe https://www.facebook.com/Fundatia-Inima-de-Copil-541579962541619/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comments are closed.