Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un concurs de robotică și programare

0

Acum un an se desfășura la Galați prima ediție a ROBOGAL – un concurs de robotică cu trei probe clasice: Line Follower, secțiune ce presupune urmărirea de către robot a unei linii ce poate avea întreruperi și obstacole; Maze, ce implică rezolvarea unui labirint cu diferite capcane și teren accidentat; și Innovation, proba care nu solicită nimic altceva decât creativitatea participanților. Întregul concurs a fost gândit pentru a elimina bariere, atât pe cea dintre diferitele niveluri de studiu (gimnaziu, liceu, facultate), cât și pe cea dintre diferitele platforme de dezvoltare.

ROBOGAL Logo

După succesul din 2013, concursul ROBOGAL a continuat să evolueze, a doua ediție urmând să se desfășoare într-un nou format pe 14 iulie 2014. Astfel, anul acesta concursul se adresează și roboticienilor (indiferent de platformă de dezvoltare), și programatorilor (indiferent de sistem de operare sau limbaj).

Prima probă va fi, ca în anul precedent, Line Follower, numai că acum va avea un caracter și mai interesant. Detaliile exacte rămân încă secrete, însă organizatorii au dezvăluit încercarea de a stabili un record mondial Guinness la această probă.

A doua probă va fi de asemenea Maze, însă labirintul nu va mai conține obstacole, pentru a fi accesibil mai multor tipuri de roboți.

A treia probă va rămâne cea de Innovation, numai că vor exista două secțiuni separate: Hardware Innovation și Software Innovation. Regulamentul lor este cuprins în denumire – orice proiect original și inovator este acceptat, fie el un roboțel electrocasnic, sau o aplicație pentru telefon.

Ultima probă introdusă se va numi CODE, acronim pentru Create, Observe, Debug, Evolve. După modelul celorlalte probe, și aceasta duce programarea la un nou nivel, testând ingeniozitatea și gândirea participanților, aceștia fiind puși într-o „luptă” directă împotriva computer-ului, urmată de o sesiune de Diagnostics pe coduri sursă în diferite limbaje de programare.

Lista sponsorilor nu este încă finalizată și, implicit, nici lista premiilor. Totuși, în urma sponsorizărilor primite până la momentul actual din partea UPC România, RoboFun și ASUR, concurenții se pot aștepta la premii de peste 10.000 lei, constând în laptop-uri, plăci de dezvoltare și diverse componente electronice. Pentru mai multe detalii, urmăriți și pagina de Facebook a concursului.

Toate celelalte informații se găsesc pe robogal.ro. Pentru întrebări, ne puteți contacta prin intermediul site-ului. Tot prin intermediul site-ului se fac și înscrierile, la concurs putând participa atât elevi de gimnaziu și liceu, cât și studenți.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.