Un cercetator din Iasi intervievat de prestigioasa Science Magazine

0

Tudor Luchian, profesor la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, este cunoscut la nivel mondial pentru cercetările sale în domeniul biofizicii moleculare.

A studiat şi a lucrat în străinătate, însă în 2001 s-a întors în ţară, convins că se poate face cercetare de bună calitate şi în România.  Recent a obţinut premiul „Gheorghe Benga”, una din cele mai renumite distincţii în domeniul medicinii, pentru rezultatele sale ştiintifice legate de o nouă generaţie de antibiotice.

logo-science-magazine„Evenimentele de la sfârşitul anilor ’80 au fost începutul unui nou mod de a face cercetare în ţări unde acest domeniu începuse să se contureze. Însă în România, oportunităţile pentru cercetători au apărut mult mai târziu”, a explicat Tudor Luchian într-un interviu acordat Science Careers,  revistă anexă a celebrei Science Magazine, dedicată carierelor din domeniul cercetării ştiinţifice.

Vestea bună am preluat-o de pe realitatea.net

Science Magazine is „the world’s leading journal of original scientific research, global news, and commentary”. For more information please visit sciencemag.org