Un cercetator din Iasi intervievat de prestigioasa Science Magazine

0

Tudor Luchian, profesor la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, este cunoscut la nivel mondial pentru cercetările sale în domeniul biofizicii moleculare.

A studiat şi a lucrat în străinătate, însă în 2001 s-a întors în ţară, convins că se poate face cercetare de bună calitate şi în România.  Recent a obţinut premiul „Gheorghe Benga”, una din cele mai renumite distincţii în domeniul medicinii, pentru rezultatele sale ştiintifice legate de o nouă generaţie de antibiotice.

logo-science-magazine„Evenimentele de la sfârşitul anilor ’80 au fost începutul unui nou mod de a face cercetare în ţări unde acest domeniu începuse să se contureze. Însă în România, oportunităţile pentru cercetători au apărut mult mai târziu”, a explicat Tudor Luchian într-un interviu acordat Science Careers,  revistă anexă a celebrei Science Magazine, dedicată carierelor din domeniul cercetării ştiinţifice.

Vestea bună am preluat-o de pe realitatea.net

Science Magazine is „the world’s leading journal of original scientific research, global news, and commentary”. For more information please visit sciencemag.org

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează