Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tradiţii de Crăciun de la Putna la Praga

0

Institutul Cultural Român de la Praga în colaborare cu Asociaţia Românilor din Republica Cehă şi Parohia Ortodoxă de Limba Română de la Praga vă invită la concertul de colinde şi tradiţii de Crăciun al grupul folcloric vocal-instrumental “Fiii Putnei”.

Evenimentul va avea loc duminică, 3 decembrie 2017, ora 12:00, în incinta Bisericii Ortodoxe de Limba Română Sf. Arh. Mihail din parcul Kinsky (Kinského zahrada), Praga 5.

Grupul folcloric vocal-instrumental “Fiii Putnei” a fost înfiinţat în 2012 şi este format din elevi și studenți cu vârste cuprinse între 12 și 20 ani, coordonaţi de către părintele profesor Bogdan Vasile Negrea.

Biserica Orodoxă Sf. Arh. Mihail a fost construita in stilul baroc sătesc în a doua jumatate a secolului al XVII -lea în comuna Velke Loucky de lângă Mukacevo. Actualmente, biserica face parte din colecţia departamentului etnografic al Muzeului Naţional din Praga, iar din 2008 este folosită de către Biserica Ortodoxă a Cehiei şi Slovaciei ca Parohie Ortodoxă de Limba Română .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.