Tradiţii de Crăciun de la Putna la Praga

0

Institutul Cultural Român de la Praga în colaborare cu Asociaţia Românilor din Republica Cehă şi Parohia Ortodoxă de Limba Română de la Praga vă invită la concertul de colinde şi tradiţii de Crăciun al grupul folcloric vocal-instrumental “Fiii Putnei”.

Evenimentul va avea loc duminică, 3 decembrie 2017, ora 12:00, în incinta Bisericii Ortodoxe de Limba Română Sf. Arh. Mihail din parcul Kinsky (Kinského zahrada), Praga 5.

Grupul folcloric vocal-instrumental “Fiii Putnei” a fost înfiinţat în 2012 şi este format din elevi și studenți cu vârste cuprinse între 12 și 20 ani, coordonaţi de către părintele profesor Bogdan Vasile Negrea.

Biserica Orodoxă Sf. Arh. Mihail a fost construita in stilul baroc sătesc în a doua jumatate a secolului al XVII -lea în comuna Velke Loucky de lângă Mukacevo. Actualmente, biserica face parte din colecţia departamentului etnografic al Muzeului Naţional din Praga, iar din 2008 este folosită de către Biserica Ortodoxă a Cehiei şi Slovaciei ca Parohie Ortodoxă de Limba Română .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.