Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Theaterstock – festival cultural internațional la Bacău

0

În perioada 1-16 august 2015 va avea loc la Bacău prima ediție a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului Theaterstock.

Theaterstock este unul dintre cele mai importante festivaluri de artele spectacolului din România și cel mai mare eveniment cultural al Moldovei, dedicat comunității locale și naționale.

teather stock bacau

Festivalul este organizat de Teatrul Municipal “Bacovia” (director Anca Sigartău), în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Bacau, cu sprijinul investitorilor locali și naționali.

Timp de 16 zile, publicul evenimentului va putea urmări 1600 artiști în 138 de spectacole din 15 țări: Franța, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Rusia și România.

Manifestările includ spectacole de teatru, dans, muzică (clasică, flamenco, fado, etc.), spectacole stradale, pictura 3D, spectacole – lectură, work-shopuri, conferințe, lansări de carte și o bursa de spectacole.

Festivalul Theaterstock în cifre:

• 16 zile de evenimente;
• 30.000 spectatori/zi dintre care 10.000 turiști;
• între 4 – 12 evenimente/zi, în intervalul orar 11.00 – 24.00;
• peste 1600 de artiști invitați, români și străini;
• 20 spectacole de stradă foarte mari;
• 23 spații de spectacol atât în interior cât și în aer liber;
• 138 de spectacole de teatru;
• 16 concerte de rock, fado, flamenco ș.a.m.d.;
• 7 conferințe;
• 19 companii internaționale invitate;
• 38 de companii teatrale românești invitate;
• 10 ambasade și institute culturale invitate;
• peste 100.000 afișe și flyere pe care apar trecuți partenerii.

Secțiuni ale Festivalului

1. Povestea noastră / Our story – dedicată reperelor teatrale romanești; anul acesta este dedicat teatrelor naționale;
2. Focus – dedicată unui singur teatru: anul acesta Teatrul Bulandra din București;
3. Teatre în mișcare – mari spectacole internaționale;
4. Street Art Performance – 16 mari companii de stradă care vor anima orașul pe întreg parcursul festivalului cu spectacole de masă, extrem de impactante vizual și cu acces liber tuturor;
5. Independent – 54 de spectacole independente invitate;
6. RythmiCity – concerte în aer,liber, spectacole de teatru-dans și o secțiune de world-music care va grupa spectacole de muzica Fado, spectacole de flamenco, muzică africană, ritmuri asiatice;
7. Street Colours – desene și picturi anamorfice 3D
8. Conferințele Bacovia
9. Teatru Radiofonic
10. Bursa de spectacole

Cine participă:

• Teatre de renume din țară: Teatrul Național București, Teatrul Bulandra București, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Național Cluj, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Teatrul Național Târgu Mureș, Teatrul Național Iași, Teatrul Național Timișoara, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul Evreiesc de Stat București, Teatrul ACT, Teatrul Metropolis, Teatrul Elisabeta;
• Companii din 14 țări: Franța, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Rusia;
• Companii internaționale participante: Compagnie Off (Franța), Les Commandos Percu (Franța), Deabru Beltzak (Spania), Concha Jareno, Compagnie Bilbobasso (Franța/Spania), Theater Tol (Belgia), Amanitas Fire Theater, DivadloTeatr, V.O.S.A (Cehia), Il Posto (Italia), Antagon Theater Aktion (Germania), Cie Karnavires (Franța), Grotest Maru (Germania), De factor, Long Vehicle Circus (Cehia), Barcelona Gypsy Kletzmer Orchestra (Spania), etc.
• Regizori români participanți: Silviu Purcărete, Alexander Hausvater, Alexandru Darie, Ada Lupu, Lia Bugnar, etc.
• Actori români participanți: Maia Morgenstern, Ion Caramitru, Radu Gheorghe, Monica Davidescu, Daniela Nane, Anca Sigartău, Mihaela Teleoacă, Vlad Zamfirescu, Tudor Chirilă, Mihai Bisericanu, Mihai Gruia Sandu, Gheorghe Ifrim, Florin Busuioc, Tudor Aaron Istodor, Aurelian Temișan, Alexandra Velniciuc, Tania Popa, Lia Bugnar, Marius Manole, etc.
Între spectacolele romanești de teatru prezentate în cadrul festivalului, cu o logistică impresionantă, se numără:
– O Furtună, regia Silviu Purcărete – Teatrul Național Craiova
– Furtuna, regia Alexander Morfov – Teatrul Național București – pentru prima oară în turneu în țară
– Maria de Buenos Aires – Teatrul Național Timișoara
– Mein Kampf – Teatrul Național Cluj
– Boeing Boeing și Încurcatură la Nivel Înalt – Teatrul Elisabeta București

Spații de joc

Manifestările din cadrul festivalului se vor desfășura într-o gamă variată de locații:
• Sălile de spectacol ale Teatrul Municipal “Bacovia”
• Teatrul de Vară “Radu Beligan”
• Centrul de Afaceri și Expoziții “G.M.Cancicov”
• Sala Ateneu a Filarmonicii “Mihail Jora”
• Centrul de Cultură și Arte “George Apostu”
• Muzee
• Galerii de artă
• Parcuri
• Cafenele
• Pub-uri

Program de Voluntariat

Theaterstock Bacău 2015 a iniţiat un program voluntariat cu peste 300 de beneficiari, care vor fi instruiţi gratuit în procesul de organizare a celui mare mare eveniment de artele spectacolului din ţară, oferind astfel liceenilor şi studenţilor oportunităţi unice de învăţare şi dezvoltare personală şi profesională, de comunicare cu artişti locali şi internaţionali.

Biletele

Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului Municipal “Bacovia”, deschisă zilnic în intervalele orare 9.00 – 14.00 şi 17.00 – 21.00. În funcţie de spectacol, de spaţiul de joc şi de locul în sală, la evenimentele cu plată biletele variază între 10 şi 50 de lei.

Pentru a facilita accesul publicului la cât mai multe spectacole, Teatrul Municipal “Bacovia” a pus în vânzare şi mai multe tipuri de abonamente, la care se adaugă reducerea de 50 la sută pentru elevi, studenţi şi pensionari, cât şi oferta “Cumperi cinci bilete şi primeşti 1 gratis.”
Informaţii suplimentare se pot obţine sunând la numerele de telefon 0234 52 28 28, 0753 090 588, 0753 090 589, 0753 090 590, 0753 090 585 sau accesând paginile de Facebook Teatrul Municipal Bacovia şi Theaterstock Bacau.
Anca Sigartău, directoarea Teatrului Municipal “Bacovia”, iniţiatoarea şi directoarea Festivalului THEATERSTOCK:

“Festivalul îşi propune să devină un spaţiu al întâlnirii artistice şi al exprimării libere, un spaţiu care valorizează calitatea indiferent de zonă, un spaţiu care reuneşte zona teatrală de stat, cu segmentul independent şi iniţiativa privată, cu arta stradală şi muzica. Este un festival orientat către public, pe care ni-l dorim în număr cât mai mare şi pe care îl aştept cu drag, să ne bucurăm, suflet lângă suflet, de minunatele spectacole găzduite de festival şi pe care cu siguranţă îl vom avea alături. Este un festival a cărui temă – umbrelă de anul acesta este “We are one”, în ideea în care cred cu tărie că toţi, indiferent de zona artistică din care provenim sau în care activăm, slujim frumosului şi suntem, în ultimă instanţă, modelatori de suflete. Cred în misiunea formatoare a actului artistic în general şi a teatrului în particular, cred că într-o societate aflată în continuă dinamică şi cu un sistem al valorilor zdruncinat cultura este cea care face diferenţa. Cred în puterea civilizatoare a artei, indiferent de forma ei de exprimare şi cred că teatrul este punct de plecare şi de permanentă raportare pentru orice comunitate”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.