Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Terapie prin „Grădina Prieteniei”

0

TERAPIE PRIN „GRĂDINA PRIETENIEI”

un proiect al Fundatiei Speologice „Club Speo Bucovina”
Finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Mol Romania.
gradina

Pentru orice copil, jocul este un factor esențial în dezvoltarea sa, iar construirea unui spațiu verde în acest sens, este primită ca o binecuvântare de toată lumea.

Copiii cu deficienţe sunt cu atât mai predispuşi la distrugere şi respingere dacă nu se încadrează cât de cât în parametri societăţii de astăzi. Mergând în această direcţie şi ţintind spre integrarea socio-culturală a tinerilor cu CES, proiectul „Grădina Prieteniei” , s-a iniţiat şi desfăşurat în anul şcolar 2013-2014, având ca obiectiv principal înfiinţarea unui spaţiu de joacă în incinta şcolii, încadrat de o gamă largă de plante verzi, rezistente pe tot parcursul anului.

Acţiunea aceasta de largi dimensiuni şi de importanţă majoră a fost posibilă cu ajutorul partenerilor: Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina”, prin inginerii Tatiana Done şi Adrian Done, ca iniţiatori al proiectului şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava, prin pr. prof. Cosmin Cîrlioru şi dir. Ing. Camelia Darie.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Mol România.

Valorificând cu succes o zonă părăginită de 800 de mp din cadrul şcolii, s-a realizat un spaţiu verde, terapeutic sub denumirea de „Grădina Prieteniei”,  în care copiii cu dizabilităţi ai şcolii se pot delecta, juca şi învăţa într-o atmosferă relaxantă şi benefică dezvoltării lor. Atât leagănele cât şi varietatea plantelor verzi au fost create cu ajutorul elevilor și profesorilor printr-o serie de activități artistice și ecologice („Să facem Pământul să zâmbească”, „primul meu copăcel…”,”Grădina din visul meu”, „Calendarul grădinii”, „Terapia din grădină pentru părinţi şi copii” )în scopul de a favoriza atât activităţi didactice cât şi de recreaţie pentru a uşura atât efortul copiilor cât şi munca cadrelor didactice.

Echipa de proiect,

Pr. prof. Cosmin Cîrlioru,

Prof. Ioana Petrescu,

Prof. Loredana Rădulescu,

Prof. Raluca Pintilie

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.