Terapie prin „Grădina Prieteniei”

0

TERAPIE PRIN „GRĂDINA PRIETENIEI”

un proiect al Fundatiei Speologice „Club Speo Bucovina”
Finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Mol Romania.
gradina

Pentru orice copil, jocul este un factor esențial în dezvoltarea sa, iar construirea unui spațiu verde în acest sens, este primită ca o binecuvântare de toată lumea.

Copiii cu deficienţe sunt cu atât mai predispuşi la distrugere şi respingere dacă nu se încadrează cât de cât în parametri societăţii de astăzi. Mergând în această direcţie şi ţintind spre integrarea socio-culturală a tinerilor cu CES, proiectul „Grădina Prieteniei” , s-a iniţiat şi desfăşurat în anul şcolar 2013-2014, având ca obiectiv principal înfiinţarea unui spaţiu de joacă în incinta şcolii, încadrat de o gamă largă de plante verzi, rezistente pe tot parcursul anului.

Acţiunea aceasta de largi dimensiuni şi de importanţă majoră a fost posibilă cu ajutorul partenerilor: Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina”, prin inginerii Tatiana Done şi Adrian Done, ca iniţiatori al proiectului şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava, prin pr. prof. Cosmin Cîrlioru şi dir. Ing. Camelia Darie.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Mol România.

Valorificând cu succes o zonă părăginită de 800 de mp din cadrul şcolii, s-a realizat un spaţiu verde, terapeutic sub denumirea de „Grădina Prieteniei”,  în care copiii cu dizabilităţi ai şcolii se pot delecta, juca şi învăţa într-o atmosferă relaxantă şi benefică dezvoltării lor. Atât leagănele cât şi varietatea plantelor verzi au fost create cu ajutorul elevilor și profesorilor printr-o serie de activități artistice și ecologice („Să facem Pământul să zâmbească”, „primul meu copăcel…”,”Grădina din visul meu”, „Calendarul grădinii”, „Terapia din grădină pentru părinţi şi copii” )în scopul de a favoriza atât activităţi didactice cât şi de recreaţie pentru a uşura atât efortul copiilor cât şi munca cadrelor didactice.

Echipa de proiect,

Pr. prof. Cosmin Cîrlioru,

Prof. Ioana Petrescu,

Prof. Loredana Rădulescu,

Prof. Raluca Pintilie

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează