Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tăşuleasa Social organizează a doua ediţie a Maratonului Via Maria Theresia

0

Maratonul Via Maria Theresia se va desfăşura sâmbătă, 8 august, în Munții Călimani, cu participarea a aproximativ 700 de sportivi şi a sute de susţinători pe parcursul traseului. La prima ediție a acestui eveniment sportiv s-a inaugurat poteca tematică Via Maria Theresia, reamenajată de asociaţia Tăşuleasa Social, cu sprijinul partenerului său, Raiffeisen Bank.

IMG_2524_credit Naluca

Maratonul Via Maria Theresia este o competiție de alergare montană și parte integrantă a proiectului cu acelaşi nume – cel mai mare proiect al asociaţiei Tăşuleasa Social, realizat cu sprijinul Raiffeisen Bank.

„A fost un proiect solicitant, pe care nu ştiu câte organizaţii din ţară l-ar fi putut duce la bun sfârşit. Faptul că noi am reuşit acest lucru face dovada maturităţii la care a ajuns Tăşuleasa Social.” spune Alin Uhlmann Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social. „Cred că, în parte, această maturizare se datorează chiar proiectului Via Maria Theresia, pentru că a lucra timp de 3 luni pe munte, a mobiliza peste 250 de voluntari, a căra sute de stâlpi şi a curăţa kilometrii întregi de drum, ne-a călit şi ne-a unit în acelaşi timp. Ne bucurăm că eforturile noastre au fost apreciate şi suntem încrezători că vor mai fi şi alte ediţii ale maratonului Via Maria Theresia.”

La cea de-a doua ediție a evenimentului vor participa aproximativ 700 de sportivi și va cuprinde:

Semimaraton ( 21,8 km, diferență de nivel: aproximativ 700 m )
Maraton ( 42,195km, diferență de nivel: 1671 m+)
Mountain bike ( 42,195km, diferență de nivel: 1671 m+ )
Drumeție ( 4 trasee turistice pe poteca Via Maria Theresia )

Pentru ediția din acest an organizatorii au introdus o probă nouă care se adresează alergătorilor montani de cursă lungă: ultra-maraton ( 81 km, diferență de nivel: 4700 m+ ).

Startul probelor sportive se va da la Fosta Exploatare Minieră de sulf din Parcul Național Călimani, judeţul Suceava, iar sosirea va fi la Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa Năsăud. Astfel, participanţii vor parcurge drumul care de sute de ani face legătura între Bucovina şi Transilvania, pe sub vârfurile munţilor Călimani. Datorită acestei treceri dintr-o provincie istorică în alta, traseul nu este unul de circuit, ceea ce presupune din partea organizatorilor eforturi logistice considerabile.

Organizatorii au pus la dispoziţia drumeţilor mai multe maşini militare şi 6 ghizi, pe trei segmente diferite de traseu, de lungimi crescătoare (5-11 km), cu scopul de a le trezi interesul pentru mişcare în natură şi pentru această potecă tematică cu poveştile ei din istorie.

Anul acesta revine printre participanţi Steven Van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank România care a declarat: „Sunt încântat de experienţa pe care am avut-o alergând semi-maratonul montan de pe Via Maria Theresia şi îmi doresc ca această potecă tematică şi poveştile despre ea să devină cunoscute de cât mai mulţi oameni, an de an.”

Evenimentul se va încheia la Cantonul Silvic Tihuţa Colibiţa cu festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi de la fiecare probă, respectiv categorie. Valoarea totală a premiilor se ridică la 25.000 lei.

Maratonul Via Maria Theresia se bucură pentru al doilea an consecutiv de parteneriatul cu Raiffeisen Bank și este realizat în colaborare cu Parcul Național Călimani, Regia Națională a Pădurilor Romsilva, Physiokinetic, Die Johanniter și cu sprijinul: Quantumsport, Branzas, Sepia Print, Coca Cola Hellenic, Marmot, Aqua Schreiner, Megatitan, Romaniaone, Ocolul Silvic Tihuța Colibița, Salvamont Bistrița Năsăud și Suceava, Primăriile Prundul Bârgăului, Tiha și Bistrița, Consiliul Județean Bistrița Năsăud și Suceava, Beard Brothers, Allianz Țiriac, KTB Promotion, Federația Română Sportul pentru toți, Inspectoratul de poliție județean Bistrița Năsăud, Inspectoratul de Jandarmi Bistrița Năsăud, Inspectoratul de situații de urgență Bistrița, Inspectoratul Prefectului Bistrița Năsăud.

Parteneri media:
Diva in bocanci
Observatorul BN
Timponline
Sport planner

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.