Taberele Inima de Copil

0

autor text Angi Diaconu, Fundatia Inima de Copil

Un vis de vara implinit

Aventura noastra la mare a inceput odata cu generoasa invitatie a d-lui Pieter Smit, General Manager la firma Alewijnse Marine Galati S.A. care a pus la dispozitieo locatie in statiunea Eforie Sud cu toate facilitatile necesare petrecerii unei vacante. Astfel ca incepand cu  sfarsitul lunii iunie si continuand pe tot parcursul lunii iulie, cu pauza de o saptamana, un numar 50 de copii din Galati si din comune din judet au poposit la malul Marii Negre in 5 serii de cate 10.

Pe rand s-au bucurat de soare, de valuri, de joaca in nisip si de plimbari pe malul marii copiii Centrului de zi Pechea, urmati de cei ai Centrului de zi Teodora din Galati, sirul fiind incheiat de copii din Centrul de Zi pentru copii cu dizabilitati din Liesti si cei ce beneficiaza de programele noastre de recuperare pentru copii cu dizabilitati din Galati. Pentru neobositii nostri aventurieri zilele s-au scurs repede, pe de o parte la malul marii, intre balacelile fara sfarsit, meciurile de volei pe apa, de fotbal pe uscat, competitii de ridicat castele de nisip sofisticate; pe de alta parte in tabara, unde colacii si mingea se tranformau in piese de sah, de rummy, in carti de joc si chiar in carti de lectura.

Plimbarile de seara pe plaja sau prin statiune veneau doar sa intregeasca tabloul unei alte zile superbe din aventura traita de unii copii la malul marii pentru prima data. Fiecare serie si-a incheiat sederea inaltand lampioane in care copiii si-au pus amintirile, sperantele de revedere cu marea cea albastra.

Multumim pe aceasta cale si companiei DB Schenker, lider in serviciile de transport si logistica din Romania si firmei Alewijnse Marine Galati S.A., o companie internationala cu o importanta implicare locala, ca au fost alaturi de copiii de la Centrul de zi Pechea si respectiv Centrul de zi Teodora din Galati si au sprijinit vacanta acestora cu generozitatea lor.

 

Dar nu ne-am oprit aici cu aventurile de vacanta…intrucat si cu muntele ne-am regasit anul acesta. Comuna Naruja din judetul Vrancea i-a incantat pe cei 15 tineri cu dizabilitati ingrijiti in apartamentele noastre. In locatia pe care o detinem acolo, intr-un spatiu generos potrivit nevoilor  de miscare si joc, dar si de relaxare, de odihna au petrecut o saptamana plina cu activitati educative si plimbari in aer liber. Deplasarea lor a fost posibila cu sprijinul Fundatiei SERA Romania carora le multumim pentru suportul constant pe care ni-l ofera de mai multi ani, atat de  important pentru a putea asigura tinerilor o viata si o ingrijire normala in comunitate.

 

 

                                                                                                 Prof. Angi Diaconu

Fundatia Inima de Copil

Volei in apa

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.