Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Suport pentru copii afectați de divorț

0

Alternative Sociale lansează un progam de suport pentru copii afectați de divorț. Evenimentul va avea loc vineri, 26 septembrie la Hotel Ramada (IAȘI), sala New York, între orele 14.00-16.00.

Programul de suport, creat în premieră în România de către Alternative Sociale, își propune să minimizeze impactul și consecințele negative pe care divorțul le are asupra dezvoltării armonioase a copiilor.

Copii afectati de divort

„În 2013, în România s-au înregistrat 28.000 de cupluri care au pus capăt căsniciilor, potrivit Institutului Național de Statistică. De cele mai multe ori, în spatele acestor divorțuri se află copii care au nevoie de ajutor specializat pentru a putea depăși acest episod dificil din viața lor. Pe termen scurt, consecințele negative ale divorțului asupra copilului se manifestă prin furie și resentimente față de unul sau ambii părinți, anxietate și tristețe apărute ca urmare a schimbărilor care apar în viața lui, a sentimentelor de inutilitate și neputință, precum și prin pespective pesimiste asupra viitorului. Pe termen lung, acești copii pot avea tulburări de somn, concentrare slabă, probleme în relația cu colegii și profesorii, randament școlar scăzut și tulburări de alimențatie”, a declarat  dr. Cătălin Luca, director executiv al Alternative Sociale.

Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și11 ani și cuprinde un set de 12 ședințe. Ca urmare a  parcurgerii acestui program, copiii vor recunoaște realitatea rupturii maritale, se vor detașa de conflictul și suferința părinților, vor depăși sentimentul de pierdere și vor accepta permanența divorțului.

Evenimentul va reuni specialiști care intră în contact cu copii afectați de divorț. Mai multe informații despre Alternative Sociale vă rugăm să găsiți la adresa www.alternativesociale.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.