Suport pentru copii afectați de divorț

0

Alternative Sociale lansează un progam de suport pentru copii afectați de divorț. Evenimentul va avea loc vineri, 26 septembrie la Hotel Ramada (IAȘI), sala New York, între orele 14.00-16.00.

Programul de suport, creat în premieră în România de către Alternative Sociale, își propune să minimizeze impactul și consecințele negative pe care divorțul le are asupra dezvoltării armonioase a copiilor.

Copii afectati de divort

„În 2013, în România s-au înregistrat 28.000 de cupluri care au pus capăt căsniciilor, potrivit Institutului Național de Statistică. De cele mai multe ori, în spatele acestor divorțuri se află copii care au nevoie de ajutor specializat pentru a putea depăși acest episod dificil din viața lor. Pe termen scurt, consecințele negative ale divorțului asupra copilului se manifestă prin furie și resentimente față de unul sau ambii părinți, anxietate și tristețe apărute ca urmare a schimbărilor care apar în viața lui, a sentimentelor de inutilitate și neputință, precum și prin pespective pesimiste asupra viitorului. Pe termen lung, acești copii pot avea tulburări de somn, concentrare slabă, probleme în relația cu colegii și profesorii, randament școlar scăzut și tulburări de alimențatie”, a declarat  dr. Cătălin Luca, director executiv al Alternative Sociale.

Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și11 ani și cuprinde un set de 12 ședințe. Ca urmare a  parcurgerii acestui program, copiii vor recunoaște realitatea rupturii maritale, se vor detașa de conflictul și suferința părinților, vor depăși sentimentul de pierdere și vor accepta permanența divorțului.

Evenimentul va reuni specialiști care intră în contact cu copii afectați de divorț. Mai multe informații despre Alternative Sociale vă rugăm să găsiți la adresa www.alternativesociale.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează