Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ȘTEFAN TARARA în concert simfonic la IAȘI

0

Ștefan Tarara, violonist de origine română stabilit în Germania și cîștigătorul Concursului Enescu 2014 Secțiunea Vioară concertează în premieră la Iași

CONCERT SIMFONIC EXTRAORDINAR

Talent și Virtuozitate

ȘTEFAN TARARA

Laureat cu Premiul I

la Concursul Internațional de vioară „G. Enescu”

Pentru prima dată la Iași !!!

Orchestra simfonică

Dirijor: Cristian Lupeș

Solist: Ștefan Tarara (Germania)

Program:

Ludwig van BeethovenUvertura Prometeu op. 43

Piotr Ilici CeaikovskiConcertul pentru vioară și orchestră în re major,                                                  op. 35

Jean SibeliusSimfonia nr. 2 op. 43 în re major

Concertul va avea loc în data de 31 octombrie 2014, orele 19.00, în sala de spectacole a Colegiului de Artă „Octav Băncilă”

Biletele sunt puse în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii „Moldova” Iași, str. Cuza Vodă nr. 29. Sunt valabile abonamentele cu nr. 5.

Relații la tel. 0332-882.025, e-mail: secretary@filarmonicais.ro

Violonistul de origine română Ştefan Tarara s-a născut la 2 mai 1986. A absolvit în 2012 Masteratul în Interpretare Specializată pentru Solişti, cu note maxime în cadrul Universităţii de Muzică din Zürich, la clasa Zakhar Bron.

A concertat, în calitate de solist, alături de orchestre precum SWR Radio Orchestra, Münchner Rundfunkorchester, RTV Symphony Orchestra Ljubljana. Pe lângă cursurile de interpretare pe care le susţine în Europa, din 2014 Ştefan Tarara este asistentul prof. Zakhar Bron în Interlaken, Elveţia, iar din 2010 este concert-maestru al Orchestrei Filarmonice din Mannheim.

Prin bursa germană Musikleben a obţinut privilegiul de a cânta pe o vioară Nicolo Gagliano. Printre cele mai importante premii obţinute de artist până în prezent se numără Premiul I la Concursul Internațional de vioară George Enescu (2014) şi Concursul Internaţional de Vioară R. Lipizer (Italia, 2011), Premiul II la Concursul Internaţional Tibor Varga (2008) şi Premiul III la Concursul Internaţional H. Wieniawski (Poznan, 2011).

Născut în 1976 la Oneşti, Cristian Lupeş este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la secţiile dirijat orchestră şi studii muzicale teoretice.

A fost prezent la diferite cursuri organizate atât în ţară, cât şi peste hotare, între maeștrii săi fiind dirijorul Cristian Mandeal.

În cursul anului 2010, Cristian Lupeş a participat la un stagiu ca asistent la Symphoniker Bayerische Staatsphilharmonie din Bamberg (Germania), apoi la Rundfunk Sinfonieorchester din Berlin (asistent al maestrului Marek Janovski). Şi-a continuat perfecţionarea  la orchestrele Swiss Romande din Geneva, Tonhalle Zürich, Orchestre de Chambre de Lausanne şi Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, asistând dirijorii: Marek Janovsky, David Zinman, Andris Nelsons, Bernard Haitink, Mariss Jansons, etc.

În 2013 a debutat în străinătate, la pupitrul Filarmonicii din Berna, iar în septembrie acelaşi an a dirijat pentru prima dată în cadrul Festivalului Internațional George Enescu.

31 octombrie 2014

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.