Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

START la Statia de Reciclare, etapa a II-a!

0

„Statia de Reciclare” este o campanie nationala de informare a populatiei si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din mediul rural. Pe 14 iunie 2016, „Statia de Reciclare” a pornit in prima etapa a campaniei, strabatand 5 localitati din judetul Iasi. Pe 14 iulie 2016, se da startul celei de-a doua etape a „Statiei de Reciclare”.

Statia de reciclare

Campania este organizata de catre ECOTIC in parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate Iasi (ADIS) si Agentia pentru Protectia Mediului Iasi. In contextul in care, incepand cu anul 2016, Romania are o tinta nationala obligatorie de 40% la colectarea DEEE, exista o nevoie reala de campanii itinerante, ample, care sa atinga medii cat mai diverse si sa informeze asupra importantei colectarii si reciclarii acestor tipuri de deseuri, in beneficiul mediului inconjurator si al calitatii vietii.

In anul 2016, ECOTIC a dat startul a doua astfel de campanii, una in mediul urban – ORASE CURATE, si una in mediul rural – Statia de Reciclare.

Traseul Statiei de Reciclare, in luna iulie, este urmatorul:
1. Comuna Tomesti – 14 – 16 iulie
2. Comuna Holboca – 17 – 19 iulie
3. Comuna Popricani – 20 – 22 iulie
4. Comuna Vladeni – 23 – 25 iulie
5. Comuna Sipote – 26 -28 iulie

Locuitorii vor fi informati asupra prezentei „Statiei de Reciclare” in localitatea lor si vor fi incurajati sa predea DEEE, prin organizarea unei tombole cu premii: o motocoasa, doua incubatoare de oua si trei truse cu scule pot fi castigate de cei care vor preda minim 5 kg cumulate de deseuri de echipamente electrice si electronice.

„Prin acesta campanie dorim sa incurajam colectarea separata a deseurilor atat a celor municipale cat si a DEEE-urilor. Este obligatia autoritatilor publice locale de a infiinta puncte de colectare separata a DEEE-urilor iar Asociatia Adis Iasi in parteneriat cu ECOTIC si APM Iasi vine in intampinarea acestora pentru atingerea obiectivelor de reciclare. Consideram ca cel mai important pas este crearea infrastructurii de colectare separata, precum si dezvoltarea de campanii destinate informarii si constientizarii. Salutam implicarea autoritatilor locale membre ADIS in acest proiect prin inscrierea unui numar de 16 comune din judetul Iasi si pentru bunele rezultatele din prima etapa a campaniei” Razvan Gheorghiu – Director executiv ADIS Iasi.

SAM_8123

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 540 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.