Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sprijin pentru familii vulnerabile în perioada pandemiei COVID

0

Asociația Rădăuțiul Civic a accesat fonduri în valoare de 11806 lei pentru familiile vulnerabile din Municipiul Rădăuți și localități apropiate, prin programul Start ONG, prin Kaufland România și asociația care implementează programul, Act for Tomorrow.

Beneficiarii vor fi copiii și familiile vulnerabile din Rădăuți și localitățile învecinate, scopul proiectului fiind achiziționarea și distribuirea de pachete cu alimente și bunuri de strictă necesitate pentru persoanele din grupurile defavorizate identificate în comunitate.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de familiile care au apelat la sprijinul Centrului Social Maria Ward, familii rămase fără venituri în această perioadă, având domiciliul în Rădăuți și în localitățile învecinate (Bilca, Frătăuții Noi, Burla, Volovăț, Horodnic de Sus), dar și în alte localități din județul Suceava.

Această finanțare permite achiziționarea a 64 pachete cu produse de strictă necesitate. Pachetele cu alimente și produse de bază sunt gândite pentru un număr mediu de 3 membri/familie.

Asigurarea produselor de bază pentru următoarea perioadă va permite familiilor care se bazau pe venituri din activități ziliere sau sezoniere să depășească această criză fără a pune în pericol sănătatea membrilor familiei.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.