Spitalul „Providența” susține Swimathon Iași

0

Spitalul „Providența” este partenerul medical al Swimathon 2015, unul dintre cele mai mari evenimente de strângere de fonduri inițiat și lansat de Fundația Comunitară Iași.

Organizat sub forma unei competiții de înot, Swimathon reunește organizațiile, companiile, grupurile de inițiativă și comunitatea locală și le oferă platforma prin care se pot implica în susținerea proiectelor pe care le consideră relevante: ONG-urile sau grupurile de inițiativă înscriu proiecte din comunitatea locală, companiile și înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susținătorii donează pentru cauza aleasă de ei.

afis eu respect-resize

La ediția din acest an s-au înscris 24 de cauze locale, care urmăresc să îmbunătățească calitatea vieții din orașul Iași prin investițiile care se vor face în artă, educație, sănătate sau contribuind la egalitatea de șanse a grupurilor vulnerabile.

Lucrurile frumoase se întâmplă atunci când oamenii dăruitori își unesc puterile pentru a împlini un scop în care ei cred cu adevărat. Spitalul „Providența” susține Swimathon deoarece credem în valoarea proiectelor înscrise în competiție și în schimbările pe care acestea le vor aduce în comunitatea ieșeană”, a declarat Marinel Talpeș, managerul Spitalului „Providența”.

Pe lângă sprijinul oferit organizatorilor, Spitalul „Providența” va susține și cauza „Ajută-mă să te ajut!” a Asociației „euRespect”, care își propune să strângă 2100 de lei, pentru ca 5 tineri cu diferite grade de deficit neuro-motor să beneficieze de ședințe periodice de kinetoterapie și psihoterapie. Ajutorul financiar al cauzei se va realiza prin contribuțiile individuale din partea echipei spitalului, sau oferite de diverși parteneri, colaboratori sau pacienți care au ales să se implice activ și să doneze pentru acest proiect.

Acești tineri imobilizați în scaunul cu rotile au nevoie de kinetoterapie asistată, altfel există riscul să-și piardă definitiv controlul neuro-motor asupra propriului lor trup. Prin intermediul acestor ședințe, dar și a celor de masaj, putem contribui considerabil la creșterea nivelului fiecăruia de independență. Împreună îi putem sprijini pe acești tineri spre un viitor mai bun“ a menționat Raluca Aonofriesei Puiu, coordonator al secției de kinetoterapie de la Spitalul „Providența”.

Mai multe despre cauza „Ajută-mă să te ajut!“, precum şi modalităţile prin care puteţi dona pentru acest proiect le găsiţi la adresa http://swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro .

Spitalul „Providența” are o capacitate de 102 paturi în secţiile de Oftalmologie, Gastroenterologie, Recuperare Medicală, Medicină Internă şi Chirurgie. Spitalul dispune de 2 săli de operaţie, o unitate de Terapie Intensivă, laborator de analize medicale şi compartiment de Radiologie şi Imagistică. De asemenea, pacienţii internaţi în saloanele şi rezervele unităţii medicale beneficiază de dotări ultramoderne la standarde europene. Totodată, Spitalul Providenţa oferă servicii în regim ambulatoriu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează