Spitalul „Providența” în sprijinul proiectelor înscrise la Swimathon 2016

0

Spitalul „Providența” a fost şi în acest an partenerul medical al Swimathon, eveniment caritabil care a avut loc sâmbătă, 2 iulie, începând cu ora 11.00 la Ștrandul Municipal din Iași. Dorind să se implice activ, angajaţii Spitalului s-au mobilizat în susţinearea cauzei „Arta dincolo de limite!”, un proiect iniţiat de Asociația „euRespect”.

Pentru al doilea an consecutiv, Spitalul „Providența” a fost aproape de Fundaţia Comunitară, organizatorul competiţiei de înot, colaborând cu aceştia pentru sprijinirea proiectelor având ca ţintă persoanele vulnerabile din punct de vedere social sau medical. Swimathon este organizat sub forma unei competiţii de înot, oferind cadrul potrivit în care comunitatea se poate implica pentru strângerea de fonduri: fie că este vorba de înotători, susţinători, sau iniţiatori ai unor proiecte, fiecare dintre aceştia poate deveni „bunul samaritean” care dăruieşte din inimă pentru aproapele lui.

IMG_4627
În calitate de partener medical, Spitalul „Providența” a oferit servicii medicale în ziua evenimentului: măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei sau a unor indicatori specifici de sănătate prin intermediul unui analizator corporal profesionist. Totodată, înotătorii au putut beneficia de un masaj profesionist din partea echipei de la baza de tratament a spitalului. Echipele care au strâns cele mai mari sume de bani pe fiecare interval orar au fost recomensate cu premii constând în reduceri la serviciile medicale cu plată, şedinţe de reflexoterapie şi pachete pentru o alimentaţie sănătoasă.

Punctul culminant al evenimentului a fost momentul când echipa Golden Fish a înotat pentru proiectul „Arta dincolo de limite!” al Asociația „euRespect”. În intervalul 14.00 -15.00 cei şase înotători au parcurs 39 de lungimi de bazin şi au strâns peste 3.000 lei pentru proiectul prin care doresc realizarea unei expoziţii itinerante ce va conţine opere de artă ale unor persoane cu dizabilităţi, care va fi expusă în spitale şi alte spaţii publice din Iaşi.

„La ediția din aceast an i-am susţinunt pe înotători cu cea cea mai numeroasă și dinamică galerie de la Swimathon, fapt pentru care am fost și premiați. Nu am fi putut câștiga fără sprijinul colegilor noștri de la Spitalul „Providenţa”, pe care i-am avut alături de noi și anul trecut și cărora le suntem foarte recunoscători pentru toată implicarea lor. Mulțumiri tuturor donatorilor, prieteni și anonimi, vouă celor care ați crezut în noi și ați susținut proiectul nostru «Arta, dincolo de limite!»”, au declarat pe pagina de Facebook coordonatorii Asociației „euRespect”.

Colaborarea cu Asociația „euRespect” a început în 2015 când membrii organizaţiei luptau pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi: „Am văzut în ei modele de ambiție și de credință. Credeau! Credeau că se poate face ceva! Noi știm ce înseamnă să treci prin boală. Știm că e cu atât mai greu să trăiești cu ea. Oamenii de la «euRespect» sunt cel mai bun exemplu că boala nu te poate doborî!”, a menționat Roxana Paşalău, referent marketing la Spitalul „Providenţa”.

Swimathon este mai mult decât un eveniment de fundraising, fiind mai degrabă un prilej de implicare, dăruire, jertfire şi mobilizare: „Noi mizăm pe Swimathon să ne ofere ocazia de-a dărui mai mult. Suntem o instituție medicală. Aici, a dărui face parte din natura noastră”, au declarat reprezentanţii Spitalului „Providenţa”.

Spitalul „Providenţa“ are o capacitate de 102 paturi în secţiile de Oftalmologie, Gastroenterologie, Recuperare Medicală, Medicină Internă, Chirurgie şi Cardiologie. Spitalul dispune de două săli de operaţie, o unitate de Terapie Intensivă, laborator de analize medicale şi compartiment de Radiologie şi Imagistică. De asemenea, pacienţii internaţi în saloanele şi rezervele unităţii medicale beneficiază de dotări ultramoderne la standarde europene. Valorile în care credem şi care ne ghidează în activitatea noastră sunt: competenţă, solidaritate, dedicare, integritate şi credinţă. Mai multe informații pe: www.providentamedical.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.