Spectacolul caritabil la Școala DA

0

Echipa de studenți ReCreativ, din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al. I. Cuza”, împreună cu Organizația „Salvați Copiii” România, filiala Iași, invită publicul ieșean la evenimentul caritabil „Școala DA”, ce va avea loc pe 31 mai, ora 19, la Casa de Cultură a Studenților Iași.

În cadrul spectacolului „Școala DA”, mai mulți artiști își vor dedica talentul sprijinirii unei cauze caritabile – Școala Mobilă – concept dezvoltat de Arnoud Raskin și implementat pentru prima oară în România de către Organizația „Salvați Copiii”, Filiala Iași.

 

Spectacolul va cuprinde momente artistice de dans și muzică susținute de invitații Otilia Berbeci, Festivo Band și Dance Energy, continuând cu un concert al artistului Florin Chilian.

Prezentatorul evenimentului va fi Mihai Sturzu, membru al formatiei Hi-Q. Spectatorii vor putea câștiga la tombole diferite premii atractive.

Scopul evenimentului este de a strânge fonduri pentru sprijinirea copiilor ce vin la Școala Mobilă. Aceasta se bazează pe principiul „dacă nu poți veni tu la școală, vine școala la tine” și se adresează copiilor din zonele defavorizate ale orașului Iaşi, copii care provin din familii sărace, care au abandonat şcoala, prezintă risc de abandon şcolar sau nu au fost niciodată integrați în sistemul de învățământ.

 

Școala Mobilă este construită pe un sistem cu 4 roți, care îi permite transportarea cu usurință în diferite zone ale orașului. Este formată dintr-o serie de table conectate între ele, de care se atașează planșe magnetice structurate pe diferite domenii: drepturile copilului, literatură, matematică, vocabular, educație pentru sănătate, prevenire consum droguri, etc. Copiii sunt atrași în activități de lucru efective, după care devin spectatori la un teatru de păpuși.

Banii obținuți în urma vânzării biletelor la spectacolul caritabil „Școala DA” vor fi donați în întregime proiectului Școala Mobilă, cu scopul de a ajuta copiii defavorizați din cartierul Cantemir și zona Șes Bahlui, comunitatea „Dallas”, așa cum este numită de localnici. Cu fondurile obținute în urma spectacolului „Școala DA” se vor cumpăra materiale educaționale (planșe, cretă, mingi, obiecte de clovnerie, etc.), gustări, rechizite, dar și îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii beneficiari ai Școlii Mobile.

Participând la spectacolul caritabil „Școala DA”, spectatorii pot contribui la umanizarea vieții în stradă, sprijinind lupta împotriva excluderii și marginalizării copiilor defavorizați și implicit susținând educația acestora. Mai multe informații pot fi accesate pe www.scoalada.com.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează