SOS Satele Copiilor Romania angajeaza mame sociale pentru SOS Satul Hemeius

0

SOS Satele Copiilor România finalizează, în această vară, extinderea Satului SOS Hemeiuş (aflat în judeţul Bacău). De aceea, Asociaţia recrutează mame sociale care să ofere copiilor aflaţi în dificultate dragostea şi sprijinul necesar pentru a se putea dezvolta armonios.

Pentru a deveni mamă socială este nevoie de vocaţie, maturitate, flexibilitate şi dedicare pe termen lung. Toate aceste calităţi sunt puse în slujba sprijinirii şi educării copiilor aflaţi în situaţii de risc. Mama socială are între 25 şi 48 de ani, studii liceale încheiate. Îşi doreşte să înveţe şi să se dezvolte continuu. Este o persoană sănătoasă din punct de vedere fizic şi psihic, disponibilă să locuiască într-o casă SOS alături de 5-7 copii.

Persoanele motivate să devină mame sociale şi să contribuie astfel la dezvoltarea intelectuală, socială şi emoţională a copiilor aflaţi în grija SOS beneficiază de stabilitatea locului de muncă, formare profesională continuă şi posibilitatea de a-şi construi o carieră într-o profesie recunoscută oficial.

Recunoaşterea profesiei de părinte social şi introducerea acesteia în Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR) a avut loc în anul 2005 la iniţiativa Asociaţiei SOS Satele Copiilor România. Rolul părintelui social este acela de a îngriji unul sau mai mulţi copii aflaţi în dificultate, pentru o perioadă determinată de timp, până când aceştia devin independenţi sau se pot reîntoarce la familia biologică.

Campania „Fii Mamă Socială” de anul acesta se va desfăşura până în luna aprilie. Procesul de selecţie presupune: un interviu telefonic cu specialistul în resurse umane al Asociaţiei SOS Satele Copiilor România, un interviu cu Directorul de Sat din Hemeiuş şi o vizita de probă în Satul SOS.

Persoanele selectate îşi vor însuşi cunoştinţele necesare profesiei de părinte social în cadrul unui program intern de formare profesională, a cărui durată variază în funcţie de pregătirea profesională anterioară. La finalul acestui program, ale cărui costuri sunt suportate în întregime de către organizaţie, candidatele vor prelua responsabilitatea unei familii SOS.

„Vino acum în Satul SOS Hemeiuş, ajută copiii să vadă în tine mama de care au foarte mare nevoie. Fă-i să simtă că sunt iubiţi şi că tu simţi iubirea lor pentru tine. Încearcă să fii o mamă suficient de bună pentru copiii tăi, vei fi sprijinită, susţinută şi îndrumată pe tot parcursul carierei de mamă SOS. Noi suntem aici de ceva ani şi putem să îţi spunem că e un loc de muncă unde zâmbetul şi îmbraţişarea unui copil te fac să uiţi de toate celelalte. Te aşteptăm cu drag!”, Nuţa, Magda şi Lucica, mame sociale în Satul SOS Hemeiuş.

Pentru a intra în procesul de selecţie, persoanele interesate sunt rugate să trimită o scrisoare de motivaţie care să răspundă la întrebarea: „De ce doreşti să fii mamă socială?” şi un formular cu date personale la adresa: Str. Nataţiei, nr.66 B, sector 1, Bucureşti sau pe e-mail: claudia.stefanescu@sos-satelecopiilor.ro. Formularul de aplicaţie poate fi descărcat de pe blogul campaniei: www.fiimamasociala.blogspot.com.

Mai multe informaţii despre meseria de mamă socială se pot obţine sunând la: 021.668.00.88, pe site-ul www.sos-satelecopiilor.ro şi pe blogul dedicat campaniei www.fiimamasociala.blogspot.com.

Despre SOS Satele Copiilor

SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. De 60 de ani în lume şi de 20 de ani în România, intervenim oriunde există un copil şi o nevoie, oferind sprijinul nostru.

SOS Satele Copiilor România a format, din 1992 până în prezent, 75 de candidate la poziţia de mamă socială, dintre care 26 sunt acum în casele de tip familial.

În acest moment în Satul SOS Hemeiuş trăiesc 20 de copii în patru case familiale.

Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, reţea caritabilă prezentă în 132 de ţări ale lumii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.