Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Solidaritatea faţă de catastrofa din Galaţi produsă în urma inundaţiilor

0

Organizaţiile membre ale Grupului de Lucru Asistenţă Umanitară din cadrul FOND îşi arată solidaritatea faţă de catastrofa din Galaţi produsă în urma inundaţiilor. 

inundatii galati_foto Habitat (1)

Ca urmare a inundaţiilor severe produse în ultimele zile în 39 de localităţi din judeţul Galaţi, organizaţiile nonguvernamentale ADRA România, Confederaţia CARITAS România, Habitat for Humanity, Salvaţi Copiii, Serviciul de Ajutor Maltez în România şi World Vision, coordonate la nivel naţional şi internaţional  în GLAU -Grupul de Asistenţă Umanitară al  FOND – Federaţia Organizaţiilor Negvernamentale pentru Dezvoltare, îşi anunţă solidaritatea cu persoanele din zonele afectate prin intervenţii  în regim de urgenţă, dar şi post inundaţii. În total, 9 persoane au murit şi aproape 1.800 de case au fost afectate în judeţul Galaţi, relevă cel mai nou bilanţ provizoriu prezentat la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, conform Mediafax.

Momentan ONG-urile continuă evaluarea situaţiei şi în funcţie de nevoile sesizate în judeţul Galaţi,   intenţionează să dezvolte proiecte pentru:

– Sprijin cu alimente, articole de igienă, pături și hrană sinistraților

– Distribuirea materialelor informative despre curăţarea şi dezinfectarea locuinţelor afectate de inundaţii,

–  Suport pentru perioada de iarnă (suport cu alimente, furaje pentru animale, materiale de încălzire în funcţie de nevoile identificate)

– Reabilitare în agricultura

– Programe de reducere a riscului de dezastre

– Programe de reabilitare şi reconstrucţie a caselor şi şcolilor

– Suport educaţional (rechizite, manuale, cărţi pentru refacerea bibliotecilor distruse)

– Suport psihologic pentru sprijinirea copiiilor din famiile afectate de inundaţii

Precipitaţiile în cantităţi foarte mari, precum şi scurgerile masive de apă pe versanţi au condus la creşterea rapidă şi semnificativă a debitelor pâraielor Suhu şi Geru, judeţul Galaţi. Imediat după evenimente, organizaţiile membre Grupului de Lucru Asistenţă Umanitară au trimis echipe de evaluare în zona  calamitată şi au adus ajutoare  constând în materiale de curăţenie, apă şi alimente. Acestea şi-au dezvoltat un plan de intervenţie concret care  vine in completarea ajutorului Guvernamental, pentru a contribui astfel la acoperirea nevoilor sesizate în regiune şi pentru a suplini acţiunile de teren ale celorlalte organizaţii .

Nu este pentru prima dată când organizaţiile FOND se implică în ajutorarea persoanelor afectate de calamităţi, aratandu-şi solidaritatea atât în România, cât şi pe plan internaţional. În urma cutremurelor din Haiti (2010), Japonia (2011) şi a inundaţiilor (2010) sau căderilor masive de zapadă (2012) din România, organizaţiile membre au acordat sprijin material şi consiliere celor afectaţi. Calamităţi naturale precum inundaţiile afectează populaţiile din lumea întreagă şi pot fi combătute numai prin eforturi comune şi susţinute.

FOND este Federaţia română a Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare ce cuprinde 35 de organizaţii interesate să acţioneze în domeniul cooperare pentru dezvoltare şi este membru activ în CONCORD (Confederaţia Europeană a Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare şi Ajutor Umanitar), ce reprezintă peste 1600 de organizaţii neguvernamentale susţinute de milioane de cetăţeni din întreaga Europă şi acţioneaza în sfera dezvoltării internaţionale, a ajutorului de urgenţă şi a educaţiei pentru dezvoltare, fiind una dintre cele mai puternice confederaţii active la nivel european.

Grupul de Lucru a fost înfiinţat în iunie 2012. Scopul acestui grup este de a facilita coordonarea, la nivel naţional şi internaţional, între organizaţiile româneşti ce intervin în regim de urgenţă atât în România, cât şi în ţările prioritare cooperării internaţionale pentru dezvoltare sau alte ţări care sunt afectate de crize umanitare (conflicte armate, epidemii sau catastrofe naturale). Organizaţiile componente sunt membri FOND (Salvaţi Copiii, World Vision, Caritas, ADRA, Habitat for Humanity), precum şi alte organizaţii active, cu rol de observator în Grup (Servicul de Ajutor Maltez în România,etc.) şi este reprezentat de experţi în domeniu. Grupul îşi propune să contribuie la o mai bună coordonare între organizaţiile din domeniul umanitar la nivel naţional şi internaţional, să fie un pol de experiză, să iniţieze campanii de fundraising pentru acţiunile umanitare şi să desfăşoare proiecte comune în domeniu.

Secretariatul Grupului este asigurat de către Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND.

Persoana de contact: Oana Perju ( oana.perju@fondromania.org/ 0722 66 81 80)

Calea 13 Septembrie nr. 85 Bl.77C ap.74, Bucureşti, România
www.fondromania.org

Cei care doresc să susţină activitatea ONG-urilor, o pot face prin donaţii în conturile de mai jos:

Sorin GOLEANU-ADRA România

e-mail: director@adra.ro

RO73 RNCB 0074 0292 1540 0001 – LEI

RO78 RNCB 0074 0292 1540 0008 – EUR

SWIFT Code: RNCBROBUXXX
Banca Comercială Română, sucursala Sector 3, Bd. Decebal, nr. 11, Bl. S14, sect. 3, Bucureşti

 

Thomas HACKL -Confederaţia CARITAS România

e-mail: thhackl@yahoo.com

RO07 BACX 0000 0000 3011 7042 – EUR

RO78 BACX 0000 0000 3011 7510 – RON

SWIFT: BACXROBU

Unicredit Tiriac Bank, Piata Charles de Gaulle, nr. 15,Bucureşti

 

Mihai GRIGOREAN– Habitat for Humanity

 

e-mail: mihai.grigorean@habitat.ro

RO25 BRDE 050S V150 1751 0500

BRD Sucursala Oradea

 

Leonard ANDREESCU–Salvaţi Copiii

e-mail: leonard_andreescu@salvaticopiii.ro,

leo_andreescu@yahoo.com

RO15RNCB0071011434790005 – RON

RO42RNCB0071011434790101 – EURO

SWIFT: RNCBROBU

BCR – Sucursala Plevnei – Calea Plevnei, nr 90 – 92, sector 1, Bucuresti

 

Cristina GRIGOREAN – Serviciul de Ajutor Maltez în România

e-mail: grigorean.cristina@maltez.ro

RO81BACX0000003026889000 – RON
RO54BACX0000003026889001- EURO
SWIFT: BACX ROBU

Unicredit Ţiriac Bank Sucursala Cluj-Napoca, Piaţa Unirii nr. 10

 

 

 

Eugen BORLEA – World Vision România

e-mail: eugen_borlea@wvi.org

RO80 RZBR 0000 0600 0607 2026 – RON

RAIFFEISEN BANK – AGENTIA PIPERA
RO26 BREL0002000736060100 – RON

cod Swift: BREL RO BU LIBRA INTERNET BANK SA- sucursala Libra Bank Baneasa

RO74 CITI 0000 0008 2502 4018 – EURO

CITIBANK SA, cod Swift CITIROBU

 

Mai multe detalii despre proiectele naţionale şi internaţionale ale organizaţiilor, găsiţi aici :

http://issuu.com/oanaperju/docs/_gl_fond_asistenta_umanitara_-preze

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.