Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sharing 11even Experiences

0

Într-un loc în care, în mod obişnuit, se joacă teatru, se interpretează roluri şi se însuşesc  personaje,  pe 27 mai, la Teatrul Municipal Bacovia s-a “jucat” viaţa într-un  exerciţiu de autenticitate. 11 Oameni, 11 Poveşti, 11 minute.

Sharing 11even Experiences, Bacău, 2015,  a fost  un eveniment despre oameni frumoşi şi poveştile lor. O seara în care Frumosul nu a însemnat perfecţiune, lecţii de dat, exemple şi căi de urmat, ci a reflectat  Frumuseţea imperfecţiunii vieţii şi a omului. Viaţa care sare din plan, pune piedici şi te aşează la răscruci de drumuri. Oameni care şi-au asumat defectele, şi-au acceptat limitele ori s-au razvrătit împotriva lor, oameni care nu şi-au uitat visul sau au învaţat să viseze.

DSC_7865

Evenimentul a fost dedicat tinerilor pe care viaţa i-a pus în situaţia de a trăi fără părinţi, fie ei decedaţi sau plecaţi la muncă in străinătate. Timp de un an de zile, treizeci de astfel de tineri vor fi integraţi într-un program de consiliere educaţională si psihoterapie. Pentru că nu sunt singuri. Pentru că, indiferent de cât de imperfectă poate fi viaţa, va exista un moment în care o poţi transforma într-o poveste frumoasă. Pentru noi, pentru cei din sală, pentru speakeri, pentru parteneri, sponsori, voluntari, momentul a fost 27 mai.  Ne-am adunat în Sala mare a Teatrului Municipal Bacovia pentru a încerca să construim 30 de poveşti noi cu şi despre oameni frumoşi. In total, prin efortul tuturor, s-au strâns peste 21000 lei în bani, servicii şi produse.

Mulţumim celor care şi-au spus povestea în 11 minute:

 • Iolanda Stăniloiu, Director executiv Federaţia Fundaţiile Comunitare din România;
 • Anca Sigartău, actor, Director Teatru Municipal Bacovia;
 • Cristian Nicolae, Coach & Trainer Asociația Româna pentru Coaching
 • Camelia Popescu, Membru Fondator Destine Holding
 • Mirela Retegan, creatoarea fenomenului Zurli;
 • Alina Perşa, presedinte al Filialei Satu Mare al Colegiului Psihologilor;
 • Cristina Trepcea, realizator emisiuni TV si radio;
 • Mihaela Feodorov, antreprenor,  Yourway Life & Career Counseling;
 • Catalina Popescu, Marketing & Communication Manager al DPD Romania;
 • Radu Gabriel Ichim, preot;
 •  Constantin Amâiei, arhitect.

Multumim lui Călin Goia, solistul trupei Voltaj, pentru că sprijină cauza noastră. Mulţumim artiştilor de la trupa In the Spot, care au fost extrem de expresivi.

Mulţumim suporteri Gold: BARRIER, FIALD

Mulţumim partenerilor: Asociaţia 11even, Fundaţia Comunitară Bacău, Federaţia Fundaţiile Comunitare din România, Primăria Bacău, Teatrul Municipal Bacovia, Hotel Decebal, Grafit, Cafe du Theatre, Gia Cafe, Decro, Cora, Universitatea Vasile Alecsandri, Inima Bacăului, Deşteptarea, http://varanus-varanus.blogspot.ro, Radio UNSR Bacău, TVR.

Psih. Dr. Alina Căprioară, Preşedinte Asociaţia Mutatis Mutandis

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.