Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Semimaratonul Galaţi pune comunitatea în mişcare pentru al treilea an consecutiv

0

Duminică are loc cea de-a treia ediţie a Semimaratonului Galaţi, cel mai mare eveniment sportiv cu misiune filantropică din sudul Moldovei.

Fundaţia Comunitară Galaţi invită gălăţenii să participe, Duminică, 11 Septembrie 2016,  la Semimaraton Galaţi, unul dintre cele mai importante evenimente din estul României în calendarul alergătorilor profesionişti şi amatori, unde taxele de participare colectate sunt dirijate către proiecte socio-culturale ale organizaţiilor neguvernamentale locale. Invităm gălăţenii să devină eroii comunităţii şi să se implice activ în modelarea acesteia alergând la Semimaraton Galaţi – sau să îi susţină de pe margine pe supereroii noştri, ai tuturor.

traseu

Semimaratonul Galaţi este organizat, pentru al treilea an consecutiv, de Fundaţia Comunitară Galaţi, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi. Ediţia 2016 a evenimentului se va desfăşura între orele 7:30-12:30 (programul detaliat este ataşat). Zona de START/FINISH/PREMIERE va fi în Centrul municipiului Galaţi, lângă Complexul statuar “Fata pe valuri”.

Traseul alergătorilor include Strada Domnească (între intersecţia cu Strada Brăilei şi intersecţia cu Strada Navelor), Strada Navelor, Bulevardul Marii Uniri (intersecţia cu Strada Navelor şi Punctul Trecere Bac) şi Prelungirea Bulevardului George Coşbuc (între intersecţia cu Bulevardul Marii Uniri şi Centrul de Transfuzii). Pe toată durata evenimentului, circulaţia rutieră va fi oprită pe străzile care compun traseul alergătorilor, iar echipaje ale Poliţiei vor fi prezente în intersecţiile închise pentru a dirija autovehiculele pe rute ocolitoare. Le prezentăm anticipat scuze tuturor participanţilor la trafic pentru neplăcerile provocate de restricţiile de circulaţie care vor fi în vigoare duminică.

Semimaratonul Galaţi 2016 include probele clasice ale evenimentului:

  • Semimaratonul EliteGym (21 km),
  • Ştafetă (3 x 7 km),
  • Cros (7 km),
  • Cursa populară (3 km).

Ediţia de anul acesta aduce şi două probe noi:

  • Cursa copiilor
  • Proba animalelor de companie “Charlie”.

Cursa copiilor le este deschisă piticilor cu vârste cuprinse între 0 şi 7 ani. Cei mici se pot înscrie doar cu acordul părinţilor. Cursa copiilor va avea loc pe strada Navelor, între clădirea Proiect SA şi complexul statuar “Fata pe valuri” (Spicul), pe o distanţă de 250 de metri.

Cursa animalelor de companie “Charlie”, botezată după căţelul iubit al prietenilor şi partenerilor noştri de la Passage, se va desfăşura pe aleea de la P-uri, în direcţia Elice – Spicul, pe o distanţă de 350 de metri. Pe durata cursei, animalele vor fi însoţite de stăpâni.

Înscrierile la probele Semimaraton EliteGym, Ştafetă şi Cros s-au încheiat pe 31 August. În schimb, la probele Cursa populară, Cursa copiilor şi Proba animalelor de companie „Charlie”, înscrierile se pot face inclusiv în ziua evenimentului, iar taxele de participare, de 30 de lei pentru fiecare probă, pot fi plătite la organizatori. Doritorii sunt rugaţi ca, pentru efectuarea formalităţilor de înscriere, să vină în zona de START/FINISH/PREMIERE de la Complexul statuar “Fata pe valuri” după ora 08:30.

Anul acesta, alergătorii de la Semimaraton Galaţi sprijină, prin taxele de participare achitate, 16 proiecte locale. Acestea adresează un spectru larg de nevoi identificate în comunitatea noastră: de la născuţii prematur care necesită tratament şi îngrijiri speciale, la copiii cu autism, cu deficienţe şi copiii vulnerabili, de la adolescenţii întreprinzători, la persoanele cu dizabilităţi şi proiectele intergeneraţionale, de la kinetoterapie, la cluburi montane şi iniţiative culturale. Proiectele pot fi studiate în detaliu aici: semimaratongalati.ro/Cauze (prezentările rezumate sunt ataşate).

Cei care nu aleargă la Semimaraton Galaţi pot susţine cauzele selectate făcând o donaţie. Donaţiile continuă până în ziua evenimentului, inclusiv, atât pe site-ul semimaratongalati.ro/Cauze, cât şi la Târgul ONG-urilor care se va desfăşura în zona Complexului statuar “Fata pe valuri” simultan cu probele sportive.

Parteneri: Elite Gym Galaţi, Daily Pub, Pet4Carla, Fastrackids, Biocarmen, Isostar, Intersport, Selgros, Passage, Ramplast şi Dynamic Selling Group, RDS&RCS, Phoenix Dance Studio, BlitzStudio, Brother’s Gift, MultiPrint, Thecon, RBX, Oriflame, Golden Rose, Cabinet medic veterinar Dan Georgescu, Generali, Sala de joacă Disney Kids, Liviu Stoica – evenimente de bun simţ.

Parteneri media: Kiss FM, Ionpeblog.ro, Digi Sport, PresaGalatiBraila.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.