Scurtmetraj realizat de trei liceeni din Bârlad, în selecţia Short Film Corner de la Cannes

0

 ,,Familia mea, pe scurt”, în selecţia Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes

Filmul ,,Familia mea, pe scurt” [My family, shortly] a fost selecţionat de un juriu format din profesioniști din industrie pentru a fi prezentat la Festivalul de Film de la Cannes, în cadrul Short Film Corner. 
cannes 2013,,Familia mea, pe scurt” a fost realizat în cadrul programului Rulment – Atelier de educaţie alternativă organizat de Asociaţia Vira în Bârlad între noiembrie 2012 şi aprilie 2013.

Scurtmetrajului documentar de 13 minute a fost regizat de Elena Borcea, 16 ani, eleva în clasa a X-a a Colegiului Naţional “Gheorghe Roșca Codreanu”. Din echipa filmului au mai făcut parte Dragos Musteaţă (imagine şi montaj) elev în clasa a XII-a a Liceului Pedagogic “Alexandru Vlahuţă” si Lucian Ibanescu (imagine), elev în clasa a IX-a al Colegiului Naţional “Gheorghe Roșca Codreanu”. Din partea Asociaţiei Vira, proiectul a fost coordonat de Andrei Crăciun, Matei Budeş şi Bogdan Pălici.

Synopsisul filmului în interpretarea Elenei Borcea: ,,Acest film este despre familia mea, în încercarea de a descoperi ce influență a avut Fabrica [Întreprinderea de Rulmenţi Bârlad] asupra ei. Numele Fabricii era o prezenţă constantă în casa mea când eram mică. În fiecare seară, tata venea de la Fabrică, de Crăciun îmi aducea bomboane de la Fabrică și mai știam că acolo el conducea o mașină. Nu-mi aduc aminte când am conștientizat că aceea era sursa de venit a familiei. Astăzi, despre Fabrică mai vorbește doar tata, uneori. Multe s-au schimbat. Mama lucrează în Italia pentru a ne întreține familia, iar tata și fratele meu locuiesc undeva la țară, unde tata lucrează la primărie. Am vrut să aflu de ce s-a ajuns aici și care este vina Fabricii. Am profitat de vizita mamei mele, de Sărbători”.

Pagina filmului pe siteul oficial al festivalului: registration.cannescourtmetrage.com

Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele, să se întâlnească şi să pună bazele unor viitoare colaborări. Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj și de aceea participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Rulment – Atelier de educaţie alternativă este un proiect realizat de Asociaţia Vira şi finanţat de Programul Raiffeisen Comunităţi. Parteneri: Asociaţia Culturală Les Herbes Folles, Audit Expert Cont, Fundaţia Cărtureşti. Parteneri Instituţionali: Colegiul Naţional “Gheorghe Roșca Codreanu”, Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, Liceul Pedagogic “Alexandru Vlahuţă”, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”. Parteneri Media: Barlad Online, Iasi Fun.

Mai multe detalii:

– Festivalul de Film de la Cannes : www.festival-cannes.fr/en.html
– Sectiunea Short Film Corner : www.cannescourtmetrage.com/en
– Atelierul Rulment: www.vira.ro/educatie
– Asociaţia Vira: www.vira.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează