Şcoala de vară de ornitologie „Paşi în lumea păsărilor”

0

Şcoala de vară de ornitologie „Paşi în lumea păsărilor” – ediţia a III-a

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii « Răsvan Angheluţă » Galaţi, 15 – 19 iulie 2013

 

       În perioada 15 – 19 iulie 2013, secţia Muzeu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, organizează cea de a III-a ediţie a Şcolii de vară de ornitologie „Paşi în lume păsărilor”, manifestare care îşi propune implicarea elevilor în activităţi de cunoaştere a diversităţii speciilor de păsări care populează spaţiile verzi din oraşul Galaţi, a metodelor de observare şi determinare a acestora, prin însuşirea şi experimentarea practicilor utilizate de către cercetătorii care profesează în domeniul ştiinţelor zoologice.

„Cursurile se vor desfăşura la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, unde elevii vor putea afla informaţii privind biologia şi ecologia păsărilor. Cursanţii vor avea şi câteva deplasări în teren (Grădina Botanică, Faleza Dunării) unde, împreună cu specialişti, vor încerca să determine speciile de păsări cu ajutorul binoclului dar şi după cântecul lor”, a declarat muzeograf Viorica Arcan, coordonatorul acţiunii.

Şcoala de Vară de Ornitologie  se adresează elevilor claselor V-VIII, care vor să-şi petreacă vacanţa într-un mod plăcut şi aproape de natură. Organizatorii îşi propun să ofere informaţii suplimentare elevilor care vor participa la acest proiect educaţional, care vin în completarea cunoştinţelor impuse prin programa  şcolară de biologie cu date ştiinţifice, teoretice şi aplicate, de zoologie, ecologie şi muzeologie.

Pentru detalii şi înscrieri în cadrul acestui proiect educaţional, cei interesaţi pot suna la secretariatul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi – tel. 0236411898.

afis scoala de vara pasari 2013

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează