Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şcoala de Vară de Entomologie, ediţia a VI-a, 4 – 6 iulie 2016

0

În perioada 4 – 6 iulie 2016, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi organizează cea de a VI-a ediţie a Şcolii de Vară de Entomologie, proiect educaţional care oferă elevilor din Galaţi posibilitatea petrecerii vacanţei într-un mod util, aproape de natură, având ca finalitate cunoaşterea biodiversitărţii ariilor naturale din jurul oraşului în vederea formării unor deprinderi ecologice de protecţie a mediului.

Scoala de Vara de Entomologie 2016
La această şcoală de vară, coordonată de biol.dr. Mihaela Cristescu, participă 20 elevi de clasa a III-a de la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Galaţi, timp de trei zile aceştia urmând a afla totul despre lumea insectelor, cel mai numeros grup de vieţuitoare de pe Pământ şi cu un rol decisiv în modelarea structurii ecosistemelor naturale, fiind verigi importante ale lanţurilor trofice.

Participanţii vor efectua lecţii teoretice în Sala Polivalentă de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, în care se vor familiariza cu grupele de insecte, obiceiurile lor de viaţă sau tipurile de hrană. Partea practică se va desfăşura în Pădurea Gârboavele, unde elevii vor observa insectele în cadrul lor natural. Observarea insectelor dintr-un ecosistem aduce informaţii preţioase despre starea habitatului respectiv.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.