Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şcoala de vară de Astronomie „Priviţi Cerul!” – ediţia a VIII-a (7 – 11 iulie 2015)

0

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Observator Astronomic – Planetariu – Terasa de observaţii astronomice

7 – 11 iulie 2015

           În perioada 7 – 11 iulie 2015, secţia Planetariu-Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, organizează cea de a VIII-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul”, manifestare care va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie începând cu cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, şi terminând cu teme de astrofizică şi climatologie planetară. Instituţia gălăţeană are alături la acest proiect pe membrii Astroclublui „Călin Popovici”, care funcţionează pe lângă Observatorul Astronomic.

media scoala astronomie 2015

Pasionaţii de astronomie sau cei care vor să se iniţieze în tainele acestei ştiinţe, sunt aşteptaţi să participe la acestă manifestare. Pentru detalii şi înscrieri, cei interesaţi pot suna la secretariatul instituţiei muzeale, 0236-411898. Participarea la cursurile de astronomie este GRATUITĂ !

Şcoala de vară va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie, începând cu cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, şi terminând cu teme de astrofizică şi cosmologie. În prima parte a fiecărei zile a şcolii de vară, între orele 1800 – 2200, se vor desfăşura cursuri de astronomie, urmând ca în intervalul 2200 – 0000 să aibă loc observaţiile astronomice şi alte activităţi practice.

Printre temele, teoretice şi practice, care vor fi abordate în cadrul cursurilor acestei Şcoli de vară de Astronomie, amintim: Bolta cerească şi constelaţiile, Explorarea Sistemului Solar, Eclipsele de Soare şi Lună, Recunoaşterea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de vară, Soarele – steaua de lângă noi, Galaxiile – insule de stele în Univers, De ce suntem aici ? Elemente generale de cosmologie, Informaţia în Univers. Radiaţia electromagnetică. Lumina. Tehnici de detecţie, etc.

Lectorii Şcolii de Vară de Astronomie vor fi: profesor de fizică Lucia Popa de la Şcoala Gimnazială nr.5 „Cuza Vodă” Galaţi (care se ocupă şi de pregătirea elevilor pentru olimpida de astronomie şi astrofizică), Alexandru Tăun (student în Olanda la Universitatea din Groningen – Facultatea de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii, Secţia Astrofizică), Aurel Chirilă (inginer în cadrul societăţii „Reev River Aerospace”) şi Ovidiu Tercu – coordonator al Secţiei Planetariu/Observatorul astronomic al Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.