Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şcoala de vară de Astronomie „Priviţi Cerul!” – ediţia a VII-a / 15 – 19 iulie 2014

0

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Observator Astronomic – Planetariu – Terasa de observaţii astronomice

            În perioada 15 – 19 iulie 2014, secţia Planetariu-Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, organizează cea de a VII-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul”, manifestare care va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie începând cu cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, şi terminând cu teme de astrofizică şi climatologie planetară. Instituţia gălăţeană are alături la acest proiect pe membrii Astroclublui „Călin Popovici”, care funcţionează pe lângă Observatorul Astronomic.

     „Această şcoală de vară va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie, începând cu cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, şi terminând cu teme de astrofizică. În fiecare zi a şcolii de vară vor fi în prima parte cursuri de astronomie, între orele 1800 – 2200,  iar după aceasta urmând observaţiile astronomice şi alte activităţi practice care se vor desfăşura între orele 2200 – 0000.  Toate aceste activităţi vor încerca să pună în valoare dotarea modernă de care se bucură în acest moment Planetariul si Observatorul astronomic, dar şi perfecţionarea cunoştinţelor de astronomie a celor care sunt interesaţi de acest domeniu,” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul acţiunii.

Printre temele, teoretice şi practice, care vor fi abordate în cadrul cursurilor acestei Şcoli de vară de Astronomie, amintim: Bolta cerească şi constelaţiile, Recunoaşterea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de vară, Vecina noastră Luna, Obiectele Deep-Sky, Insule de lumină şi necunoscut în Univers, Cometele – o privire spre trecut,  etc.

     „Şcoala de Vară de Astronomie „Priviţi Cerul !” urmăreşte popularizarea astronomiei prin diverse mijloace, dar şi stimularea interesului elevilor, studenţilor şi a publicului larg pentru cunoaşterea astronomiei  prin  participarea la acţiuni interactive”, ne-a declarat Mădălin Şerban, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Pasionaţii de astronomie sau cei care vor să se iniţieze în tainele acestei ştiinţe, sunt aşteptaţi să participe la acestă manifestare. Pentru detalii şi înscrieri, cei interesaţi pot suna la 0236-411898. Participarea la cursurile de astronomie este GRATUITĂ !

astro web

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.