Şcoala de vară de Astronomie la Galați

1

Şcoala de vară de Astronomie „Priviţi Cerul!” – ediţia a V-a

Observator Astronomic – Planetariu – Terasa de observaţii astronomice,

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi,

4 – 7 iulie 2012

 

       În perioada 4 – 7 iulie 2012, secţia Planetariu-Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, organizează cea de a V-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul”, manifestare care va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie începând cu cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, şi terminând cu teme de astrofizică şi climatologie planetară. Instituţia gălăţeană are alături la acest proiect pe membrii Astroclublui „Călin Popovici”, care funcţionează pe lângă Observatorul Astronomic.

Această şcoală de vară va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie începând cu cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, şi terminând cu teme de astrofizică. În fiecare zi a şcolii de vară vor fi în prima parte cursuri de astronomie, între orele 1800 – 2200,  iar după aceasta urmând observaţiile astronomice şi alte activităţi practice care se vor desfăşura între orele 2200 – 0000.  Toate aceste activităţi vor încerca să pună în valoare dotarea modernă de care se bucură în acest moment Planetariul si Observatorul astronomic, dar şi perfecţionarea cunoştinţelor de astronomie a celor care sunt interesaţi de acest domeniu,” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul acţiunii.

 

Printre temele, teoretice şi practice, care vor fi abordate în cadrul cursurilor acestei Şcoli de vară de Astronomie, amintim:         

Marile etape ale descoperirilor în astronomie,

Instrumente optice folosite în astronomie,

Cerul de vară / Principalele stele, constelaţii şi obiecte deep-sky,

Zbor la limita dintre noi şi cosmos – realizări şi perspective,

Asteroizii şi importanţa educativă a observării lor,  Sateliţi naturali şi artificiali,  etc.

Şcoala de Vară de Astronomie „Priviţi Cerul !” urmăreşte popularizarea astronomiei prin diverse mijloace, dar şi stimularea interesului elevilor, studenţilor şi a publicului larg pentru cunoaşterea astronomiei  prin  participarea la acţiuni interactive. Pasionaţii de astronomie sau cei care vor să se iniţieze în tainele acestei ştiinţe, sunt aşteptaţi să participe la acestă manifestare.

  


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează