Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Galaţi: Școala de Vară de Astronomie 2016

0

Şcoala de vară de Astronomie „Priviţi Cerul!” – ediţia a IX-a Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi,Observator Astronomic – Planetariu – Terasa de observaţii astronomice,
12 – 16 iulie 2016

Scoala de Vara de astronomie 2016

În perioada 12 – 16 iulie 2016, secţia Planetariu-Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, organizează cea de a IX-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul”, manifestare care va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie, de la noţiuni introductive despre constelaţii şi instrumente optice folosite în astronomie, până la noţiuni de astrofizică. Instituţia gălăţeană are alături la acest proiect pe membrii Astroclublui „Călin Popovici”, care funcţionează pe lângă Observatorul Astronomic, câțiva dintre membrii clubului urmând a fi și lectorii școlii de vară: profesoarele de fizică Lucia Popa şi Elena Seciu (care se ocupă şi de pregătirea elevilor pentru olimpida de astronomie şi astrofizică), Alexandru Tăun (student în Olanda la Universitatea din Groningen – Facultatea de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii, Secţia Astrofizică); Aurel Chirilă (inginer în cadrul firmei “Reev River Aerospace” Galaţi cu o vastă experienţă în popularizarea astronomiei), Andrei Felea (elev la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” din Galaţi) şi Ovidiu Tercu (coordonator al Secţiei Planetariu-Observatorul astronomic a Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi).

Printre temele, teoretice şi practice, care vor fi abordate în cadrul cursurilor acestei Şcoli de vară de Astronomie, amintim: Bolta cerească şi constelaţiile, Instrumente optice folosite în astronomie, Sistemul Solar, Prezentarea modului de utilizare a principalelor instrumente optice folosite în astronomie, Recunoaşterea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de vară, Galaxiile – insule de lumină şi mister în Univers, Drone stratosferice – un pas mai aproape de stele, Nebuloase şi roiuri stelare, Observații astronomice de noapte, etc.

Pentru detalii şi înscrieri, cei interesaţi pot suna la 0746-020001 (muzeograf Ovidiu Tercu, coordonator Școala de Vară). Taxa de participare la Școala de Vară de Astronomie este de 6 lei / persoană.
_______________________________________________________________________________

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi
Telefon: 0236-411898, e-mail: contact@cmsngl.ro
Web: www.cmsngl.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.