Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schimb de tineri organizat in perioada 30 martie – 8 aprilie de catre Asociatia Generatia Schimbarii – AGES din Comanesti – Bacau

0

Potrivit unui studiu referitor la competentele antreprenoriale în Uniunea Europeană, România ocupă ultimul loc printre statele membre cu un nivel de educatie financiara in randul tinerilor de doar 22%. Existând o nevoie reală a tinerilor de a acumula competențe antreprenoriale atat teoretice dar si practice, Asociația Generatia Schimbarii – AGES implementează în perioada 30.03.2019 – 09.04.2019 schimbul de tineri “Art & Entrepreneurship” în Comanesti, județul Bacau.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus + și își propune să contribuie la creșterea gradului de implicare a tinerilor in activitati de antreprenoriat din comunitățile de mici dimensiuni din România, Ucraina, Polonia, Republica Cehia, Croatia, Bulgaria, Turcia, Lituania. Proiectul implică 48 de tineri din țările mai sus menționate, fiind susținuți de către 8 lideri de grup.

ArtE isi propune atingerea urmatoarelor obiective:

1. cresterea abilitatilor legate de activitatile creative pentru 48 de tineri, cu varste intre 16-30 ani, din Bulgaria, Cehia, Croatia, Lituania, Polonia, Romania, Turcia si Ucraina pe o perioada de 10 zile, la care se adauga 8 lideri;

2.dezvoltarea competentelor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor disponibile-in randul a 48 de tineri, cu varste cuprinse intre 16 si 30 ani, proveniti din organizatiile partenere pe o perioada de 10 zile;

3.cresterea nivelului de cunostinte legate de obtinerea si gestionare resursele financiare in randul a 48 de tineri, cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani, proveniti din tarile partenere pe o perioada de 10 zile.

Toate metodele de învățare utilizate sunt non-formale, precum: prezentarea, brainstorming-ul, jocul de rol, implicarea activă a participanților în discuție, facilitarea grafică, creearea de obiecte hand-made și organizarea unui Targ International de produse Hand-made.

Tinerii vor învăța cum să își creeze un plan de afaceri, metode promovare de PR si Marketing, vor invata sa utilizeze mai multe tehnici de lucru pentru creearea unor produse handmade precum: origami, modelaj cu plastilina fimo, quilling samd.

Proiectul își propune să contribuie la obiectivele Strategiei Uniunii Europene 2020, alfabetizarea financiară contribuind la scăderea nivelului sărăciei și al nivelului de excludere socială în țările din care participanții vin.

De asemenea, prin intermediul proiectului se dorește promovarea Programului Erasmus Plus si oportunitățile pe care acesta le oferă tinerilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.