Satul Bucovinean

0

Undeva, in nordul Romaniei, intr-un tinut magic numit Bucovina , se afla un mic paradis numit Satul Bucovinean. O vizita pe aceste meleaguri este precum o calatorie inapoi in timp catre traditiile, portul si asezarile din inima Bucovinei de odinioara, spre un taram odihnitor desprins dintre veacuri.

Satul Bucovinean este o asezare de vacanta, formata dintr-un complex de case traditionale bucovinene autentice, situata in Bucovina – Tinutul Manastirilor, pe Valea Moldovei. Casele taranesti vechi de peste 100 de ani, cateva chiar de acum doua secole, au fost reconditionate si transformate in pensiuni pentru toti cei care doresc sa traiasca precum bucovinenii de altadata.

Satul este localizat in judetul Suceava, comuna Breaza, Locul „Pârâul Negrei”, la o distanta de 94 km de Suceava, la 30 km de Campulung-Moldovenesc si la 13 km de Fundu Moldovei. 

Casele sunt puse la dispozitia dumneavoastra pentru a va petrece o vacanta reusita intr-un mediu autentic bucovinean. 

Fiecare casa este compusa din dormitor, camera de zi spatioasa si baie. Caldura si apa calda sunt asigurate de centrala termica pe lemne, insa nu lipseste soba in care se poate face focul. Deasemenea, fiecare casa este dotata cu televizor. 

Casele sunt construite din barne de brad cioplite in patru si incheiate in tehnica „coada de randunica”. Acoperisurile sunt in doua sau patru ape, cu invelitoare din sindrila (dranita, cum este denumirea locala). Prispele caselor sunt prevazute cu stalpi ciopliti si balustrada. In case un loc important il ocupa cuptorul cu vatra si locul de dormit. Incaperile sunt impodobite cu ceramica, stergare, naframe, laicere din lana, in vergi si cu alesaturi geometrice si florale, piese de costum femeiesc si barbatesc. Toate acestea sporesc aspectul traditional al incaperilor. 

Bucataria bucovineana nu lipseste din Satul Bucovinean, toti oaspetii nostri servesc mancaruri traditional romanesti cu specific bucovinean.

Va asteptam cu drag sa ne vizitati pagina: http://www.facebook.com/SatulBucovinean

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează