Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Satul Bucovinean

0

Undeva, in nordul Romaniei, intr-un tinut magic numit Bucovina , se afla un mic paradis numit Satul Bucovinean. O vizita pe aceste meleaguri este precum o calatorie inapoi in timp catre traditiile, portul si asezarile din inima Bucovinei de odinioara, spre un taram odihnitor desprins dintre veacuri.

Satul Bucovinean este o asezare de vacanta, formata dintr-un complex de case traditionale bucovinene autentice, situata in Bucovina – Tinutul Manastirilor, pe Valea Moldovei. Casele taranesti vechi de peste 100 de ani, cateva chiar de acum doua secole, au fost reconditionate si transformate in pensiuni pentru toti cei care doresc sa traiasca precum bucovinenii de altadata.

Satul este localizat in judetul Suceava, comuna Breaza, Locul „Pârâul Negrei”, la o distanta de 94 km de Suceava, la 30 km de Campulung-Moldovenesc si la 13 km de Fundu Moldovei. 

Casele sunt puse la dispozitia dumneavoastra pentru a va petrece o vacanta reusita intr-un mediu autentic bucovinean. 

Fiecare casa este compusa din dormitor, camera de zi spatioasa si baie. Caldura si apa calda sunt asigurate de centrala termica pe lemne, insa nu lipseste soba in care se poate face focul. Deasemenea, fiecare casa este dotata cu televizor. 

Casele sunt construite din barne de brad cioplite in patru si incheiate in tehnica „coada de randunica”. Acoperisurile sunt in doua sau patru ape, cu invelitoare din sindrila (dranita, cum este denumirea locala). Prispele caselor sunt prevazute cu stalpi ciopliti si balustrada. In case un loc important il ocupa cuptorul cu vatra si locul de dormit. Incaperile sunt impodobite cu ceramica, stergare, naframe, laicere din lana, in vergi si cu alesaturi geometrice si florale, piese de costum femeiesc si barbatesc. Toate acestea sporesc aspectul traditional al incaperilor. 

Bucataria bucovineana nu lipseste din Satul Bucovinean, toti oaspetii nostri servesc mancaruri traditional romanesti cu specific bucovinean.

Va asteptam cu drag sa ne vizitati pagina: http://www.facebook.com/SatulBucovinean

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.