Sărbătoarea Paştelui trăită împreună la Fundaţia Cuvântul Întrupat

0

Duminică, în prima zi de Paşte, personalul Fundaţiei Cuvântul Întrupat a ales să trăiască bucuria sărbătorii împreună cu copiii ce vin zilnic în Centrul Comunitar „La Vale” şi cu familiile acestora.

„Ne-am făcut un obicei din a petrece momentele deosebite de peste an, fie că este Crăciunul, celebrarea Învierii sau Ziua de 1 Mai, alături de cei cu care lucrăm în fiecare zi. Sunt momente a căror frumuseţe vrem să o trăim împreună, iar anul acesta a fost al 10-lea în care am sărbătorit Paştele în acest fel” a declarat David Chronic, coordonator regional Europa-Africa, Cuvântul Întrupat.

 

Fiecare familie a primit invitaţie la eveniment, iar copiii au venit însoţiţi de părinţii şi fraţii lor mai mari sau mai mici. La prânz ne-am adunat împreună la Centrul Comunitar. A fost o întâlnire deosebită, ca o mare sărbătoare într-o familie cu mai bine de 60 de membri. Copiii au pregătit cântece şi poezii care i-au ajutat pe cei prezenţi să înţeleagă mai bine care este adevărata semnificaţie a Învierii. Am mâncat împreună sarmale, prăjituri şi cozonac şi am ciocnit ouă roşii. Au urmat apoi câteva surprize pentru copii şi invitaţii lor. Cei mici s-au bucurat cel mai mult de pinata, o veche tradiţie mexicană, în care copiii se bucură de bomboanele pentru care au „trudit” din greu. Au primit, de asemenea, ciocolata şi bomboanele pe care câţiva voluntari din Marea Britanie le aduc în fiecare an pentru ei.

A fost o zi în care fiecare dintre cei prezenţi s-a bucurat. „Mie îmi plac mult cântecele de Paşte. Sunt speciale, deosebite”, ne-a spus mama unui copil.

În ultima zi de Paşte am vizitat câteva familii ce trăiesc în case improvizate la marginea oraşului, aproape în câmp. Le-am oferit ceea ce un grup de copii din clasa I de la una din şcolile Galaţiului, încurajaţi de învăţătoarea lor, au strâns pentru ei: jucării, dulciuri, îmbrăcăminte.

Ne dorim ca bucuria Învierii lui Hristos să ne lumineze pe fiecare dintre noi, nu doar în aceste zile, ci în fiecare zi de peste an.

Autor text Anca-Aurora Chiosea, Responsabil comunicare şi strângere de fonduri, Fundaţia Cuvântul Întrupat

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează