Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Săptămâna „Şcoala altfel” se apropie

0

Săptămâna „Şcoala altfel” se apropie !

1 – 5 aprilie 2013, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Scoala Altfel WEB Promo 2013

În perioada 1 – 5 aprilie 2013 Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi participă la proiectul „ŞCOALA ALTFEL”, program educaţional iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale, care are ca scop implicarea tuturor copiilor preşcolari, a elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor  şi preocupărilor  diverse ale acestora, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat  în cele prezente în curriculumul naţional şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.

Până la momentul actual au fost făcute programări pentru a lua parte la săptămâna „Şcoala Altfel” la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, pentru peste 40 unităţi de învăţământ din judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău, Bacău, Vrancea şi Vaslui. Programul de vizitare al muzeului în perioada 1 – 5 aprilie este între orele 09.00 – 17.00.

       „Educaţia prin ştiinţă este una din principalele noastre preocupări. O lecţie predată în mijlocul naturii, în mijlocul exponatelor, îl atrage mai mult pe un copil, iar acesta va asimila mai uşor informaţiile prezentate. Ne aşteptăm la un număr mare de vizitatori în această perioadă, fapt ce ne bucură pentru că asta înseamnă mai mulţi iubitori de natură !”, a declarat Emil Strungă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

În cadrul Observatorului Astronomic şi Planetariului vor fi organizate o serie de activităţi specifice astronomiei: vizionare de spectacole în Planetariu, vizitarea Observatorului astronomic, observaţii solare în H-alfa şi în lumină vizibilă pe terasa de observaţii astronomice, prezentarea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de primăvară,  observaţii astronomice la planeta Jupiter şi cometa Panstarrs, observarea principalelor stele şi obiecte deep-sky vizibile în această perioadă. Trebuie specificat faptul că activităţile de zi la Observatorul Astronomic se vor desfăşura în intervalul 09.00 – 16.00, iar cele de noapte în intervalul 19.00 – 22.00, de pe 1 până pe 5 aprilie 2013. Şi secţia Muzeu participă activ la săptămâna „ŞCOALA ALTFEL”, prin activităţi interactive adresate şcolarilor şi elevilor. Astfel pe 1 aprilie, ora 9.00, 55 de elevi (clasele VI-VII) vor participa la o activitate educativă dedicată Zilei Internaţionale a Păsărilor. În aceeaşi zi, de la ora 10.00, 20 de copii de grădiniţă vor lua parte la lecţia „Animale sălbatice din România”, activitate care este programată şi pe 3 aprilie, ora 12.00, pentru alţi 23 de şcolari. Pe 3 aprilie, ora 09.30, în Sala Rotondă a muzeului, va fi prezentată proiecţia „Iscusiţii arhitecţi din lumea apelor – castorii” pentru 100 de copii de grădiniţă. În timpul proiecţiei, micuţii vor primi explicaţii de la specialiştii instituţiei pentru a asimilia mai bine informaţiile prezentate. O altă activitate educativă va avea loc pe data de 4 aprilie, ora 10.00, intitulată „Amprenta ecologică – Cum putem ocroti natura în oraş?” , iar pe 5 aprilie, ora 13.00, 33 elevi vor participa la activitatea „Natura umană”. Secţia Acvariu aduce publicului un program atractiv, cu prezentări despre ecologia peştilor (peşti mari migratori din bazinul danubiano-pontic), vizite în spaţiul tehnologic al Acvariului, reproducerea componentelor şi inter-relaţiilor biotop / biocenoză într-un acvariu de aquascaping şi, nu în ultimul rând, o prezentare despre rechini (mecanisme adaptative ale celor mai vechi vertebrate actuale de pe Terra).

Bineînţeles, Grădina Botanică va fi la dispoziţia grupurilor de şcolari şi elevi cu toate punctele sale de atracţie.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.